Cele 6 surori gemene care au supraviețuit nașterii. Cum a fost posibil și prin ce au trecut părinții

Cele 6 surori gemene care au supraviețuit nașterii. Cum a fost posibil și prin ce au trecut părinții
Cele 6 surori gemene care au supraviețuit nașterii. Cum a fost posibil și prin ce au trecut părinții

Janet și Graham Walton își doreau cu ardoare să devină părinți. Însă ceea ce a început ca o dorință firească de a avea copii, a devenit curând o tortură pentru tânărul cuplu, deoarece Janet avea probleme în a rămâne însărcinată.

Cele 6 surori gemene care au supraviețuit nașterii

În cele din urmă, cuplul a optat pentru tratament de feritilitate, dar din păcate însă, niciunul dintre tratamente nu a dat roade. Chiar și așa, când cuplul încercase să renunțe la acest vis, s-a întâmplat un miracol, iar Janet a reușit să rămână însărcinată din cea de-a 13-a încercare.

Janet și Graham au fost exaltați când au aflat vestea. Cu toate acestea, când femeia a mers la o vizită de rutină în cea de-a opta săptămână de sarcină, medicii au descoperit ceva incredibil: Janet aștepta șase bebeluși. Acest lucru i-a făcut pe cei doi să se trezească repede din vis, neimaginându-și vreodată că vor trebui să aibă grijă de atâția copii.

Astfel că Janet a fost dusă la spital, trebuind să rămână acolo până la naștere, sarcinile care implică naștere multiplă necesită o monitorizare atentă și constantă de către echipa medicală, întrucât prezintă riscuri. La data de 18 noiembrie 1983, șase surori gemene s-au născut prin ceazariană în cea de-a 32-a săptămână de sarcină, în Loverpool, din Marea Britanie. Când fetele au fost suficient de dezvoltate, familia Walton a reușit să părăsească spitalul în ianuarie 1984. Dar din acel moment, fetele le-au dat viața peste cap părinților și tot timpul, cuplul s-a dedicat nevoilor fiicelor.

Primele sextuplete supraviețuitoare din lume
Primele sextuplete supraviețuitoare din lume

Primele sextuplete supraviețuitoare din lume

Prin urmare, în medie, cuplul consuma 11.000 de scutece pe an și dormea doar câteva ore pe noapte. Viața lor a devenit rapid o poveste despre scutece, mâncare și somn. Creșterea celor șase copii de aceeași vârstă nu s-a dovedit a fi deloc ușoară, dar organizarea lui Janet și faptul că cei doi părinți își iubeau foarte mult fetele au ajutat. Familia a fost adesea prezentată la emisiuni de televiziune, și chiar să apară în reclame, iar prin aceste lucruri părinții au reușit să câștigi un ban în plus.

Sextupletele Walton s-au născut la Maternitatea Liverpool din Liverpool, Anglia la 18 noiembrie 1983. Ele au fost primele sextuplete supraviețuitoare din întreaga lume. Copiii se numesc Hannah, Luci, Ruth, Sarah, Kate și Jennifer.

Copiii au crescut în casa cu șapte dormitoare a familiei din Wallasey, Merseyside. La 13 iunie 2011, sextupletele au fost prezentate în programul ITV1 Moving On.

În februarie 2015, cartea lui Janet Walton Șase mici miracole: povestea adevărată, încântătoare, despre creșterea primelor fete sextuplete din lume a fost publicată de Ebury Press.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI