Cele 11 spitale din România care au ars în mai puțin de 1 an. Tragediile care ne-au marcat

Cele 11 spitale din România care au ars în mai puțin de 1 an. Tragediile care ne-au marcat
Șirul incendiilor din spitalele din România

Un nou incendiu a avut loc, astăzi, la secția de Boli Infecțioase la Spitalul Movila din Ploiești. Incendiul a izbucnit în jurul orei 4 dimineața. Din păcate, doi bărați și-au pierdut viața.

11 incendii în mai puțin de un an

În doar 12 luni, 11 incendii au avut loc în spitalele care tratează pacienții de COVID-19, în plină pandemie, atunci când spitalele sunt pline. După Ploiești, cel mai recent incendiu a fost cel de la Constanța, care a avut loc cu o lună în urmă.

Anul 2021 a început cu incendiul de la secția de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, de pe 2 ianuarie. Atunci, doi pacienți și două cadre medicale au suferit intoxicații ușoare cu monoxid de carbon, iar 17 pacienți au fost evacuați.

Pe 5 ianuarie a avut loc incendiul de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia din Timiș, acolo unde doi oameni au fost evacuați după ce o saltea a luat foc, incendiul având loc într-un pavilion suport Covid.

Incendiul de la Spitalul Matei Balș din București a avut loc pe 29 ianuarie. 120 de pacienți au fost evacuați, iar alții zeci au fost transferați la alte spitale din Capitală. Unii erau în stare foarte gravă. Pe 21 februarie s-a înregistrat incendiul de la Spitalul Marius Nasta din București. Cauza? O posibilă pană de curent.

Șirul incendiilor din spitalele din România

Pe 8 martie, trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pe îngrijiri, în urma unui incendiu care a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. De asemenea, zece persoane au fost evacuate. Incendiul a pornit de la parter, apoi s-a extins la alte două rezerve.

Pe 21 aprilie, 40 de pacienți au fost evacuați din cauza unui incendiu care a izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina. Pe 22 iunie, toți pacienții din cadrul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași au fost evacuați din cauza flăcărilor care veneau din pavilionul administrativ.

Incendiul de la Spitalul Județean Constanța, de pe 24 iulie, ar fi izbucnit de la dezumidificatorul dintr-o sală de operație. Patru medici au ieșit, însă pacientul operat nu se mai afla acolo.

150 de pacienți au fost evacuați din Spitalul de Psihiatrie Vulcan, Brașov, după ce un incendiu a izbucnit la o ghenă de aerisire. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pe 1 octombrie a avut loc incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 113 pacienți erau internați, dintre care 10 la ATI, o parte din ei au decedat.

Astăzi, 11 noiembrie, a avut loc un alt incendiu la Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Movila Vulpii din Ploiești. Acesta a izbucnit la ora 04:16. În urma incendiului, doi pacienți au decedat, iar alți 20 au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI