Cel mai toxic produs pe care toți românii îl cumpără din magazine. Atenție maximă

Cel mai toxic produs pe care toți românii îl cumpără din magazine. Atenție maximă
Barbat la cumparaturi

Acesta este cel mai toxic produs pe care foarte mulți românii îl cumpără din magazine și îl consumă regulat. Potrivit ultimelor studii din domeniu, consumul regulat de alimente din cutii de conserve creşte nivelul de bisfenol A, o substanţă organică care este foarte dăunătoare pentru organismul uman.

Acest produs este foarte toxic pentru organism, dar românii îl consumă în fiecare zi. Despre ce este vorba

Foarte mulți români, din nefericire, consumă conserve la cutie, iar acest lucru este foarte dăunător corpului uman. Conservele la cutie crește nivelul de bisfenol A, care este o substanță foarte dăunătoare pentru organism.

Bisfenolul A (BPA) este o substanţă care intră în componenţa unor materiale plastice. Cutiile metalice de conserve sunt de regulă căptuşite cu un strat subţire de asemenea material plastic, care are rolul de a preveni ruginirea şi a păstra produsele proaspete.

Conservele ar fi foarte daunatoare pentru organismul uman
Conservele ar fi foarte daunatoare pentru organismul uman

Bisfenolul se regăsește și în unele sucuri

În plus, bisfenolul A se regăseşte în unele ambalaje de băuturi răcoritoare, sticle de plastic şi doze metalice. Ultimele studii arată că acest compus trece din stratul de material plastic în alimentul din cutie, fiind astfel absorbit rapid în organism.

Tot mai multe studii recente indică că BPA afectează echilibrul endocrin al organismului. În Uniunea Europeană, utilizarea bisfenolului A a fost interzisă, până în prezent, doar în plasticul folosit la fabricarea biberoanelor pentru sugari.

În ce se mai regăsește BPA și cât de periculos este

Bisfenolul A (BPA) este o substanță chimică industrială care se utilizează încă din anii ’60. Cea mai mare cantitate se folosește la fabricarea maselor plastice, însă o parte se folosește în rășini și în hârtia termică.

BPA este utilizat ca monomer la fabricarea produselor din policarbonat, printre care se numără o varietate de bunuri de larg consum, de exemplu veselă din plastic reutilizabilă și sticle pentru băuturi, echipamente sportive, CD-uri și DVD-uri.

BPA, folosit la scară largă

Rășinile epoxidice care conțin BPA se utilizează ca straturi de acoperire în interiorul conductelor de apă, al cutiilor de conserve și al dozelor pentru băuturi pentru a extinde perioada de valabilitate a acestora și pentru a evita ca alimentele sau băuturile să capete gust metalic.

De asemenea, BPA se folosește ca revelator de culoare pentru hârtia termică folosită la tipărirea bonurilor fiscale de către magazine, precum și a biletelor de transport public și a tichetelor de parcare”, scrie echa.europa.eu.

Produsele ce conțin BPA, etichetate ca fiind toxice

De asemenea, bisfenolul A este clasificat în UE ca substanță cu efecte toxice asupra capacității de reproducere. Toți producătorii, importatorii și furnizorii de BPA trebuie să clasifice și să eticheteze amestecurile care conțin BPA ca fiind toxice pentru reproducere, categoria 1B, începând cu anul 2018.

Asta înseamnă că întreprinderile vor fi mai bine informate cu privire la posibilele efecte periculoase și la modul în care pot fi protejați salariații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI