Cel mai tare croitor din Italia este un român. Ce performanță unică a obținut Vlăduț Mihail Motău

Cel mai tare croitor din Italia este un român. Ce performanță unică a obținut Vlăduț Mihail Motău
Cel mai tare croitor din Italia este un roman

Performanță incredibilă atinsă de un român din Italia. Vlăduț Mihail Motău este considerat cel mai bun croitor din peninsula italiană. Ce premiu a obținut tânărul de numai 27 de ani. Este o premieră pentru Italia.

Cine este românul considerat cel mai talentat croitor din Italia

Vlăduț Mihail Motău este românul care s-a făcut remarcat printre italieni în ultimii ani. Tânărul în vârstă de 27 de ani este unul dintre cei mai mari croitori din Europa, iar recent bărbatul a câștigat marele premiu „Forbici d’Oro”, din partea Academiei Naționale a Croitorilor din Italia.

Originar din comuna Săbăoani, județul Neamț, românul a plecat la Torino, acum opt ani de zile, pentru a-și urma visul de a deveni unul dintre cei mai mari croitori ai lumii.

Tânărul a fost susținut și învățat la atelierul maestrului Daniel Robu, consilier al Accademia Nazionale dei Sarti și director executiv în World Federation of Master Tailors.

Vlăduț Motău a ajuns să creeze articole vestimentare extraordinare pentru diferite figuri publice din cele mai influente țări din Europa, printre care numărăm vedete, sportivi de performanță, figuri publice și actori.

Considerând contextul pandemic binecunoscut întregii lumi, concursul „Forbici d’Oro” și-a deschis prima ediție post-COVID, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 16-18 septembrie 2021 având tema  „Tehnică și eleganță: croitoria viitorului”.

Fiecare dintre participanți a realizat un costum la comandă, respectând cerințele tehnice ale Academiei Naționale a Croitorilor din Italia.

Vlăduț Mihail Motău a câștigat marele premiu „Forbici d’Oro”, după ce trofeul i-a fost oferit de un juriu format din maeștrii croitori din Italia precum și experți aduși din Anglia, Spania și Franța.

Vlăduț Mihail Motău a primit cea mai înaltă distincție în domeniul croitoriei din Italia

Românul din Neamț a devenit, astfel, primul croitor român care a câștigat cea mai înaltă distincție italiană din lumea croitoriei la comandă, stabilind un primat în acest domeniu de excelență profesională italiană.

Vlăduț Mihail Motău are toate motivele să fie mândru, reușind să-și îndeplinească visul care l-a făcut să plece din România acum mulți ani.

„Pentru mine reprezintă un pas foarte important, o realizare care îmi va schimba viitorul profesional. Foarfecele de Aur este un premiu de mare importanță care trebuie respectat la reala lui valoare.”, a declarat croitorul român Vlăduț Mihail Motău, exclusiv pentru cei de la gazetaromaneasca.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI