Cel mai tânăr român aflat în carantină are doar 7 luni. Povestea tulburătoare a lui Darius

Cel mai tânăr român aflat în carantină are doar 7 luni. Povestea tulburătoare a lui Darius
Povestea emoționantă a celui mai mic copil aflat în carantină. A fost repatriat în România

Are doar șapte luni, este operat pe cord, și se află în carantină. Darius este cel mai mic copil român afectat de criza noului coronavirus. Acesta a fost adus vineri în țară de la Milano de către Asociația Blondie, potrivit jurnalistei Paula Rusu.

Cel mai tânăr român aflat în carantină

Copilul în vârstă de șapte luni a suferit mai multe operații pe cord, care au fost făcute la Milano. Dar, dată fiind criza provocară de pandemia de coronavirus cu care se confruntă toată lumea, cadrele medicale au hotărât că ar fi mai bine pentru siguranța lui Darius să fie repatriat.

„Darius are 7 luni și mai multe operații pe inimioară decât poate duce un adult. Ultimele operații au fost făcute Milano, în ianuarie, dar cum Italia e greu încercată de infecția cu coronavirus, iar Milano e în epicentrul dezastrului umanitar cauzat de COVID-19, medicii de la spitalul San Donato au luat o decizie radicală. Ca să pună la adăpost micuțul, au cerut părții române să-l repatrieze”, povestește jurnalista.

Problemele se țin scai de familia băiețelului, deoarece în acest moment el este intubat și are mare nevoie de ajutorul unei echipe medicale care să îl însoțească, granițele sunt închise, și este nevoie de o ambulanță aeriană, pe care părinții oricum nu și-ar permite să o plătească. Din cauza faptului că vine dintr-o zonă roșie, puternic afectată de COVID-19, copilul trebuie să intre în carantină.

Povestea mișcătoare a lui Darius

Darius a fost operat la noi în țară de patru ori până la vârsta de numai patru luni. Deoarece în România nu i s-au mai oferit șanse la viață, copilul a fost transportat la spitalul San Donato din Milano, unde medicii italieni l-au operat în luna ianuarie de două ori. Micuțul a supraviețuit.

Copilul de 7 luni a fost testat negativ pentru COVID-19
Copilul de 7 luni a fost testat negativ pentru COVID-19

„Nu s-a gândit nimeni că în criza COVID-19 vine un copil din zona roșie și trebuie sa meargă în carantină, dar el are nevoie de terapie intensivă. Merge în terapie intensivă pentru COVID? Însă în spitalele pentru COVID nu se poate pentru că nu au terapie intensivă pentru copii. Dar el nu are COVID, e negativ”, mărturisește Adelina Tonceanu de la Asociața Blondie.

O altă problemă cu care s-au confruntat părinții lui Darius a fost că îmbarcarea împreună copilul le era permisă doar dacă erau testați negativ pentru coronavirus. Au fost prelevate probe iar rezultatul a sosit abia vineri dimineață, în contextul în care zborul din Italia spre România era programat la prânz.

Zborul medical privat costă nu mai puțin de 17.500 de euro, bani de care familia nu dispune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI