Cel mai scurt test de inteligență te poate pune în dificultate. Foarte puțini reușesc să răspundă corect la aceste 3 întrebări banale

Cel mai scurt test de inteligență te poate pune în dificultate. Foarte puțini reușesc să răspundă corect la aceste 3 întrebări banale
Cele mai simple intrebari la testul de inteligenta

Pe lângă iluziile optice, problemele matematice și imaginile abstracte, printre cele mai simple și populare teste de inteligență sunt cele care presupun găsirea soluției unor întrebări banale. Verifică și tu, mai jos, dacă știi răspunsurile celor trei întrebări.

Cum arată cel mai scurt test de inteligență de pe internet

Internauții au devenit fascinați, în ultima perioadă, de diverse teste de inteligență, menite să le pună la încercarea îndemânarea, atenția, perspicacitatea, gândirea logică și capacitățile analitice.

Iată cele mai simple teste care îți măsoară coeficientul de inteligență. Se dau trei întrebări de logică. 80% dintre internauți au tendința să dea răspunsurile greșite.

  1. O minge şi o bâtă costă împreună 1 leu şi 10 bani. Bâta costă cu 1 leu mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  2. Dacă 5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de maşini pentru a produce 100 de obiecte?
  3. Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceştia acoperă jumătate din lac?

Cum se rezolvă, corect, întrebările

Când vine vorba de găsirea soluțiilor corecte, foarte multe persoane acționează din impuls și oferă primul răspuns care le vine în minte.

Secretul este să citești cu atenție enunțul și să procesezi întrebarea, deoarece răspunsurile pot fi înșelătoare. Ei bine, dacă te-ai gândit bine, iată care sunt cele 3 răspunsuri adevărate:

  1. În timp ce majoritatea este tentată să spună că mingea costă 10 bani, în realitate, balonul costă 5 bani.
  2. Ar dura 5 minute ca 100 de maşini să producă 100 de obiecte. Nu contează despre câte automobile sau obiecte este vorba, timpul de execuție rămâne același.
  3. Deși ai putea fi tentat să spui că răspunsul corect este 48 de zile, ei bine, adevărul este că nuferii ar acoperi jumătate din suprafața lacului în 47 de zile.

Acest test de inteligență a fost aplicat pe un eșantion de 3,500 de persoane. Din totalul de oameni intervievați, 33% dintre ei au greşit toate cele trei răspunsuri.

83% dintre respondenţi au greşit cel puţin o întrebare, iar numai 48% dintre studenţii de la universitatea americană MIT, care au luat parte la sondaj, au știut toate cele 3 răspunsuri corecte.

Citește și Testul bulinelor pe care mulți nu știu să îl rezolve. Poți să le unești pe toate dintr-o singură linie? VIDEO