23 ian. 2023 | 16:07

Cel mai periculos tip de credit. Te poate băga în datorii uriaşe din care nu mai poţi ieşi

Social
Cel mai periculos tip de credit. Te poate băga în datorii uriaşe din care nu mai poţi ieşi
Care este cel mai periculos tip de credit

Specialiștii au anunțat care este cel mai periculos tip de credit. Te poate băga în datorii uriaşe din care nu mai poţi ieşi. Află acum care este metoda pe care să o aplici ca să nu ajungi în această situație neplăcută.

Acesta este cel mai periculos tip de credit. Te poate ruina

Expertul britanic Martin Lewis a făcut un avertisment cu privire la o greșeală foarte periculoasă pe care o fac unii dintre clienții băncilor.

Martin  Lewis spune cum s-ar putea evita această greșeală, câștigând 175 de lire sterline.

Cum micșorezi costurile descoperirii de cont

În buletinul informativ MoneySavingExpert, Martin Lewis a împărtășit modul în care clienții își pot micșora costurile descoperirii de cont.

Fondatorul MSE și în același timp gazda unei emisiuni TV cu sfaturi financiare, a spus: „Aproape toate băncile mari percep acum o dobândă de aproximativ 40% pentru descoperirile de cont, dublu față de costul multor carduri de credit”.

Ce este descoperirea de cont

Descoperirea de cont este aceea sumă fixă pe care băncile o aprobă să fie la dispoziţie oricând, în cadrul unei perioade de timp convenite.

Dacă suma nu este folosită, nu se plătește comision pentru ea. De asemenea, majoritatea descoperirilor de cont au dobânzi variabile. Dobânda percepută este mai mare sau mai mică, în funcţie de dobânda de bază practicată de banca la care a fost emis cardul la momentul respectiv.

Ștergerea descoperirii de cont, prioritate

„Așadar, pentru mulți oameni, prioritatea trebuie să fie ștergerea descoperirii de cont, deoarece aceasta este foarte scumpă. Verificați și dacă puteți reduce costul dobânzii. Mulți ar putea să beneficieze de o descoperire de cont de 0% și să câștige 175 de lire sterline”, a declarat Martin Lewis.

„Pentru descoperirile de cont mai mici, de sub 425 de lire sterline, cele 175 de lire sterline vor șterge o parte din datorii, iar restul este fără dobândă”, a continuat Lewis, un critic vehement al descoperirilor de cont.

Descoperirea de cont, datoria periculoasă

„Descoperirea de cont este o datorie periculoasă. Majoritatea băncilor percepe o dobândă de 40% pentru descoperirea de contTotul s-a schimbat odată cu modificarea reglementărilor de acum câțiva ani. Acea dobândă este dublă”, a mai avertizat expertul financiar.

„În consecință, dacă aveți datorii pe un card de credit și datorii cu descoperirea de cont, ar trebui să acordați prioritate acesteia din urmă”, a subliniat Martin Lewis, concluzionând că aceasta trebuie tratată ”ca o datorie”.

La ce mai ajută descoperirea de cont

Descoperirea de cont (overdraft) este un serviciu pe are îl oferă băncile. De asemenea, aceasta permite scrierea de cecuri sau retragerea banilor din cont chiar şi în momentul în care nu mai avem suficienţi bani în cont pentru a le acoperi.

Nu în ultimul rând, descoperirea de cont permite păstrarea fluxului de numerar atunci când veniturile sunt mai mici decât cheltuielile, pentru o perioadă scurtă de timp. Unele instituții finaciare oferă această „plasă de siguranţă” fără a percepe comision pentru o perioadă şi o sumă exactă.

Trebuie menționat că multe dintre băncile din România au același regulament ca cele din Marea Britanie, astfel că sfaturile expertului financiar britanic sunt valabile și pentru clienții instituțiilor financiare din România.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro