23 aug. 2021 | 11:21

Cel mai periculos drum din România care arată ca un cimitir. Sunt montate mai multe cruci decât borne kilometrice

News
Cel mai periculos drum din România care arată ca un cimitir. Sunt montate mai multe cruci decât borne kilometrice
Cel mai periculos drum din România care arată ca un cimitir. Sunt montate mai multe cruci decât borne kilometrice

Drumul Național 2, European 85, este unul dintre cele mai periculoase drumuri din Europa. Pe parcursul drumului cu o bandă și jumătate de circulație pe sens, se regăsesc 285 de cruci pe sensul București – Bacău, și 279 de cruci pe sensul invers drumului.

Drumul crucilor din România

Primele încep de pe centura București, iar pe parcurs, acestea pot fi văzute la marginea drumului până în Moldova. Majoritatea sunt din lemn, fier sau ciment, cu flori și lumânări lângă. Între 400 și 500 de accidente rutiere au avut loc în fiecare din ultimii zece ani pe DN2. Circa 2.000 e persoane mor anual în România în accidente rutiere.

Cele mai recente cruci au fost puse chiar la începutul lunii august, în apropierea localității Răcăciuni, județul Bacău. Aici, 7 persoane și-au pierdut viața pe 28 iulie, anul acesta. Infrastructura drumului nu face față la volumul traficului sau la viteza cu care se circulă, de cele mai multe ori peste limita legală.

La Răcăciuni se află cele mai multe cruci. Pe doar o distanță de 17 kilometri, între Cleja și cotul de drum ce duce spre Orbeni, sunt în total 50 de cruci. Drumul continuă către Obrejița, județul Vrancea, și ieșirea din Râmnicu Sărat, județul Buzău. Pe această distanță se află alte 43 de cruci.

În total, 564 de cruci de la București la Bacău, pe DN2

Libertatea a făcut un experiment jurnalistic, împărțind drumul în 23 de zone. Din cele 23 de zone, în niciuna nu au fost mai puțin de 9 cruci și nu mai puțin de 4 cruci pe sens. Unele acoperea distanțe foarte mici, de 7-8 kilometri, precum Popești/Urechești – Golești.

Există mai multe cauze pentru care au loc accidente frecvent pe acest drum. În primul rând, există zone în care drumul are o bandă și jumătate. Jumătatea este trasată ca fiind bandă de urgență, însă este folosită ca și bandă normală.

Un alt motiv pentru care au loc multe accidente este faptul că, localitățile prin care trece drumul, sunt slab iluminate și au puține treceri de pietoni. Limita de viteză nu este respectată, lucrările de reperații nu sunt semnalizate corespunzător, starea carosabilului este deplorabilă, iar despărțitoarele între sensuri lipsesc.

La ieșirea din comuna Mărăcineni, județul Buzău, reporterii au observat montarea despărțitoarelor. Aceasta zonă este cunoscută ca fiind una dintre cele mai periculoase de pe traseu.

Poate una dintre cele mai grave probleme este lipsa autostrăzilor. La începutul acestui an, în România existau doar 910 kilometri de autostradă. În același timp, în timpul experimentului, reporterii Libertatea au observat trei mașini proaspăt tamponate pe traseu.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro