Cel mai nociv aliment pe care îl avem toți în frigider. Îl consumăm zilnic

Cel mai nociv aliment din frigider

Mulți oameni nu știu de pericolul care se află atunci când vine vorba despre alimentație. Unii consumă mâncarea doar pentru gust, iar alții au un stil alimentar care rar le aduce și un aport în privința stării de sănătate. Ce avem cu toții în frigider și ar trebui să-l eliminăm?

Cel mai nociv aliment din frigider

Știm cu toții cât de importantă e alimentația și hidratarea corespunzătoare. Din păcate, sezonul vitezei și stilul de viață plin de haos pe care îl avem majoritatea ne compromit un anumit program care să ne ajute. Mulți ne complacem alături de obiceiuri care nu ne sunt deloc de folos precum: fumatul, consumul de alcool, mâncărurile nesănătoase sau sedentarismul. Din comoditate, la final de zi sau chiar în pauza de masă de la muncă, alegem să consumăm alimente care nu au deloc un aport de vitamine sau carbohidrați de care avem nevoie.

Deși unii au senzația că mănâncă sănătos și corect, unele alimente nu sunt ce par a fi, iar deseori le avem în meniul zilnic, le servim la mese festive și le oferim copiilor la școală. În general, preparatele nocive sunt cele care sunt cel mai mult procesate și sunt îmbogățite de aditivi și alte substanțe chimice care dăunează sănătății. Acestea trebuie eliminate sau consumate ocazional. De asemenea, lucrurile pe care ar trebui să le elimini în alimentația ta de zi cu zi mai sunt: uleiurile hidrogenate, băuturile carbogazoase, alimentele semipreparate sau margarina.

Mezeluri

Sunt gustoase, rapid de consumat, ieftine și prima opțiune când vine vorba despre pachetul pentru muncă sau cel pentru școală al copiilor, însă nu sunt deloc o variantă sănătoasă. Aspectul delicios îți fură ochii și te face să nu mai fii atent la etichetă. Sarea din compoziția multora dintre ele împiedică absorbția calciului în corp, îmbătrânește pielea și determină apariția cearcănelor și a pungilor dub ochi. Mezelurile conțin nitrați, care ajută la conservarea cărnii, dar împiedică organismul să proceseze zahărul așa cum ar trebui, lucru care duce la creșterea riscului apariției diabetului și afectează funcționarea glandei tiroide și a colonului.

Scapă de mezelurile din frigider!
Scapă de mezelurile din frigider!

Secrete pentru un frigider curat

Pentru ca alimentele să rămână proaspete un timp mai lung, menține temperatura din interiorul frigiderului la aproximativ 4-5 grade Celsius, iar temperatura din interiorul congelatorului la aproximativ -18 grade Celsius.

„Nu așezați frigiderul în apropierea surselor de căldură și deschideți ușa acestuia doar dacă este nevoie și închideți-o rapid. Puneți în aplicare sfaturile noastre pentru a prelungi perioada de păstrare a alimentelor în frigider și menținerea acestora gustoase: încercați!”, arată candy.ro.

Cum trebuie să așezi alimentele în frigider?
Pe raftul de sus: temperatura are mici variații pe raftul de sus, acolo e potrivit să așezi brânzeturile, untul, iaurturile și ciocolata
Raftul din mijloc: aici poți să așezi caserole cu carne gătită, dar trebuie să aștepți întâi să se răcească bine de tot
Raftul de jos: temperatura este mai scăzută pe raftul de jos, loc potrivit pentru cutiile cu lapte, ouă, caserole cu fructe de mare, pachetele cu carne crudă, etc

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI