Cel mai mortal animal din lume. Mulți vor fi surprinși, mai ales că nu pare periculos
Când te gândești la animalele mortale și periculoase, ce specii îți vin în minte? Cel mai probabil prădători mari, carnivori, cum ar fi leii, tigrii, rechinii, nu-i așa? Ei bine, vei fi surprins să afli că niciunul dintre aceștia nu se află pe primul loc. Descoperă, în rândurile de mai jos, despre ce specie este vorba.
Care este cel mai mortal animal din lume
De la aligatori la hipopotami și la pitoni, animalele de pe Pământ nu sunt întotdeauna cele mai pașnice, în special cele sălbatice. Există o specie, însă care îi depășește pe toți ceilalți în ceea ce privește pericolul.
Din articolul de mai jos vei învăța că dimensiunea și puterea pot fi uneori înșelătoare. Mai degrabă, cele mai mortale animale sunt adesea cele mai mici și provoacă moartea nu prin putere, ci prin boli și toxine. Dacă nu ai ghicit încă despre ce animal este vorba, îți spunem noi: țânțarul.
Provoacă între 750.000 și un milion de decese umane pe an
Țânțarul este cel mai mortal și mai periculos animal din lume. În ciuda faptului că este una dintre cele mai mici vietăți de pe pământ, acest lucru nu îl oprește din a fi extrem de periculos. Potrivit estimărilor, țânțarii provoacă între 750.000 și un milion de decese umane pe an.
Din păcate, aceștia sunt un vector pentru multe boli mortale pentru omenire, inclusiv malaria, febra dengue și virusurile West Nile și Zika. Numai malaria reprezintă peste jumătate de milion de infecții mortale anual. Important de subliniat este că numai femela țânțar depinde de sângele uman sau animal, necesar pentru a extrage proteinele necesare maturizării și depunerii ouălor.
Unii oameni de știință au estimat că, potențial, jumătate din toate decesele umane de la începutul speciei noastre ar putea fi rezultatul bolilor transmise de țânțari.
Top 10 cele mai periculoase animale din lume
Animalele sunt peste tot în jurul nostru și din cauza proximității lor, mulți oameni nu iau în considerare cât de periculoase sunt unele dintre speciile care se află chiar în comunitățile noastre. Iată cum arată un top al acestora.
- Țânțarul
- Șarpele
- Câinele/Lupul
- Melcul de apă dulce
- Crocodilul
- Triatominae – Insecta vampir
- Musca Tsetse
- Hipopotamul
- Elefantul
- Rechinul
Citește și: Trucul care ține țânțarii departe de grădina ta. E fără pic de toxine!