23 aug. 2023 | 14:22

Cel mai mic oraș din România. Ai auzit de el? Toți locuitorii ar intra pe o stradă din București

Turism
Cel mai mic oraș din România. Ai auzit de el? Toți locuitorii ar intra pe o stradă din București
Cel mai mic oraș din România

România este o țară foarte frumoasă și nu o spun doar românii, ci și străinii care ajung an de an pe meleagurile noastre. Dispune de toate formele de relief și are o mulțime de obiective turistice și locuri care sunt vizitate de mii de turiști. Și nu vorbim doar de orașele mari! Iată care este cel mai mică localitate din România, dar care atrage anual o mulțime de vizitatori.

Care este cel mai mic oraș din România

Titlul de cel mai mic oraș din România îi revine stațiunii Băile Tușnad, o localitate care se află la numai 32 de kilometri de Miercurea Ciuc, în județul Harghita. Situată în partea sudică a depresiunii Ciucului, între Munții Harghita și Munții Bodoc, în cheile Oltului, la o altitudine de 650 m, aceasta este o importantă stațiune balneo-climaterică.

Localitatea are o populație de numai 1.641 locuitori, fiind orașul cu cel mai mic număr de locuitori din România. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, stațiunea s-a remarcat prin rezultate excepționale în tratarea afecțiunilor sistemului nervos, cardiovasculare, ale tubului digestiv și afecțiuni endocrine, fapt pentru care, anual, mii de pacienți vin aici pentru a se trata.

Băile Tușnad

Băile Tușnad

Anual, mii de pacienți se tratează aici

Locul este o oază de liniște și sănătate pentru persoanele cu diverse afecțiuni grație lacurilor sărate și a nămolului. De asemenea, deține recordurile pentru: cel mai curat aer și cea mai mare mofetă din lume.

„La Tuşnad avem ca factori naturali de cură apa cu bioxid de carbon şi gazul sub formă de emanaţie naturală. Apa cu bioxid de carbon o folosim sub formă de baie individuală, emanaţia naturală de bioxid de carbon o folosim sub formă de mofetă.

Mofeta este o încăpere sub formă de amfiteatru cu scări, iar în mijloc ies gazele acelea pe care pacienţii le inhalează. În locul în care Dumnezeu a lăsat această emanaţie de gaz omul a construit jur împrejur. În principiu, ca şi tehnică, se stă treptat.

Se începe cu cinci minute şi se ajunge la o cură de 20 de minute. Tot treptat, pacientul face cura mai întâi sus în amfiteatru, apoi coboară progresiv în timpul curei”, spune un medic primar în balneologie și recuperare medicală.

Citește și: Uită de litoralul aglomerat! Zonele superbe din România unde te poţi bucura de apă, dar şi de băile termale

Parteneri
A murit unul dintre milionarii României. Omul l-a adus pe Bush la București
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Relația dintre Iustina și Cornel, sub semnul întrebării. Fostul concurent și-a mințit partenera
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Taxa care îi face pe români să plătească mai mult în supermarketuri. Măsura este deja în vigoare
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
RĂZBOI în TOATĂ REGULA! AU LANSAT RACHETE asupra CAPITALEI
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro