Cel mai lung cuvânt din limba română. Are 44 de litere și este pe locul 3 în Europa. Ai auzit de el?
Sunt puține persoane care știu care este cel mai lung cuvânt din limba română. Și asta datorită faptului că el nu există în Dicționarul Explicativ al Limbii Române. Acesta este format din 44 de litere și abia dacă se poate pronunța cursiv. Cu siguranță nu ați auzit de el!
Care este cel mai lung cuvânt din limba română
Se știe că limba română este una dintre cele de pe tot globul. Însă există unele cuvinte pe care nici românii nu le știu. România ocupă locul trei în Europa cu cel mai lung cuvânt. Este vorba despre ‘Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza’, care este format din 44 de litere. Acest cuvânt reprezintă o afecțiune medicală gravă, dar puțini români știau de el.
Cuvântul format din 44 de litere este denumirea completă a unei boli pulmonare cronice, numită pe scurt și „silicoză”. Puține persoane reușesc să-l pronunțe cap-coadă.
De obicei, această boală apare în urma inhalării prelungite a pulberilor de bioxid de siliciu. Apare mai des la muncitorii din mine, din carierele de piatră, din industria metalurgică, din industria porțelanului şi a sticlei. Cu toate acestea, cuvântul lung nu este prezent în Dicționarul Explicativ al Limbii Române.
De asemenea, puțini cunosc faptul că acest cuvânt a fost inventat în anii 1930 de rebusistul american Everett M. Smith (National Puzzlers League, New York) din dorința de a bate recordul pentru cel mai lung cuvânt.
Citește și: Care este cea mai grea limbă din lume. Puține persoane reușesc să o învețe, este foarte dificilă
Alte cuvinte lungi din limba română:
- 1. DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZA (36 de litere)
- 2. ENCEFALOMIELOPOLIRADICULONEVRITA (32 de litere)
- 3. GASTROPILORODUODENOJEJUNOSTOMIE (31 de litere)
- 3. DICLORDIFENILTRICLORMETILMETAN (30 de litere)