Cel mai instagramabil loc din Grecia până vara târziu. Ai plajă înconjurată de mare și nisip fin, totul e de o frumusețe divină

de: Ștefan R. Apostol
05 06. 2024

Pentru turiștii români, Grecia este una din locațiile principale pentru un sejur în sezonul estival. Dar, dintre toate locațiile vizitate, un singur loc este cel mai instagramabil loc din Grecia până vara târziu. Odată ajuns aici, vei descoperi o plajă înconjurată de mare și nisip fin, iar totul e de o frumusețe divină.

Possidi Beach Kassandra, cel mai instagramabil loc din Grecia până vara târziu

După cum bine se știe, Grecia este plină de locuri unice și spectaculoase, când vine vorba de alegerile turiștilor, inclusiv a celor din România. Printre sutele de plaje din Grecia cel mai des vizitate se numără și cea despre care vorbim astăzi.

Conform postărilor de pe Instagram, Possidi Beach Kassandra este cel mai instagramabil loc din Grecia până vara târziu. Plaja este situată în partea de vest a Halkidiki, în peninsula Kassandra.

Se află la o oră și jumătate de Salonic, și în fiecare vară atrage numeroși vizitatori care tânjesc după liniștea Mării Mediterane, iar în ciuda turismului masiv, care pune în pericol autenticitatea zonei, Kassandra își păstrează caracterul.

Halkidiki este o parte din nord, cunoscută pentru plajele sale spectaculoase și apele sale limpezi. S-ar putea să-i auziți pe localnici lăudându-se că nu există un loc ca Halkidiki, iar acest lucru deține un oarecare adevăr, deoarece litoralul din această zonă este unic.

Possidi Beach Kassandra, una din cele mai lungi plaje

Possidi este una dintre cele mai lungi plaje din Kassandra din Halkidiki și include capul Possidi. Este o plajă de nisip cu ape cristaline, unde există mai multe baruri, mini marketuri și restaurante.

Plaja are o parte organizată cu șezlonguri și umbrele pe care le puteți închiria pentru o zi. Dacă alegeți să înotați într-o parte mai izolată, asigurați-vă că aveți la dumneavoastră cortul de soare, gustări și apă.

Există o parcare gratuită spre peșteră, dar puteți parca mașina și în alte locuri de pe drum. Dacă parcați mașina în parcare, va trebui să parcurgeți o distanță scurtă pe jos pentru a ajunge la plajă.

Spre promontoriu, apele sunt cristaline, dar sunt puțin pietricele în apropierea apei. Aducerea pantofilor de înot este o idee bună. Aproape de marginea promontoriului, există un far care datează din 1864.

Plaja își trage numele de la satul Possidi

Despre satul Possidi se spune că ar fi fost numit după Poseidon. Satul este cunoscut pentru stilul său de viață de modă veche, unde vizitatorii se pot cufunda în cultura locală a ospitalității grecești. Iubitorii de istorie pot explora rămășițele orașului antic Mende, cunoscut ca un sanctuar dedicat lui Poseidon.

Plaja Possidi a câștigat popularitate în rândul turiștilor în ultimii ani datorită frumuseții sale naturale și infrastructurii turistice bine dezvoltate. Vizitatorii vor găsi o gamă largă de unități de cazare disponibile, inclusiv hoteluri, vile și apartamente, oferind opțiuni confortabile și convenabile pentru șederea lor.

Plaja este mărginită de cafenele, restaurante și baruri pe plajă, unde vizitatorii pot savura preparate delicioase din bucătăria locală și se pot bucura de băuturi răcoritoare în timp ce se scaldă în plaja Possidi.