Cel mai frumos loc din România. Presa străină l-a anunțat: pe ce loc e în topul din Europa
Deși de multe ori este fără vrajbă și sunt zile în care descoperim că țara la care tânjim este tot mai departe, natura sculptată în România ne aduce iar un gând bun, atât nouă, cât și străinilor. Un loc din țara noastră este inclus în lista celor mai frumoase destinații din Europa, realizată de o publicație prestigioasă. Obiectivul turistic se află departe de Valea Prahovei și de litoral.
Cel mai frumos loc din România
Chiar dacă este unul dintre cele mai mici continente, în Europa există variație, căci poți găsit destinații pentru toate gusturile, de la plaje cu nisip fin, la câmpuri înflorite, dealuri necălcate, stânci parcă făcute de mâna omului, peșteri enigmatice și râuri spectaculoase. Opțiunile de călătorie sunt nelimitate, așa că publicația Conde Nast Travel, una dintre cele mai renumite cu profil turistic, a decis să le pună pe hârtie.
Au fost alese 26 de destinații total diferite pe care să le includă în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar România nu lipsește de pe listă. Mai exact, regiunea Carpaților de Est, unde cei de la CNTravel au amintit de celebrele castele și biserici gotice, păduri întinse, dar mai ales de Lacul Roșu.
Topul din Europa
Biarritz, Franţa
Peştera Melissani, Grecia
Munţii Dolomiţi, Italia
Stâncile lui Moher, Irlanda
Regiunea Chianti, Italia
Munţii Caucaz, Georgia
Laponia, Finlanda
Carpaţii de Est (Lacul Roşu), România
Las Médulas, Spain
Insulele Lofoten, Norvegia
Colinele Boemo-Morave, Republica Cehă
Giant’s Causeway, Norvegia
Königssee, Germania
Micheldever Wood, Anglia
Alpii Elveţieni, Elveţia
Cascadele Kravica, Bosnia şi Herzegovina
St. Kilda, Scoţia
Râul Soča, Slovenia
Kirkjufell, Islanda
Zlatni Rat, Croaţia
Stânca Afroditei, Cipru
Lacul Lock Ness, Scoţia
Las Salinas de Torrevieja, Spania
Hallstatt, Austria
Valea Dordogne, Franţa
Insulele Feroe, Danemarca
Legendă
Numele lacului provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier. În limba germană se numește Mördersee („Lacul Ucigașul”); în maghiară, gyilkos = ucigaș, deoarece, potrivit legendei, surparea de teren ar fi acoperit un sat, omorându-i pe locuitorii lui și animalele lor. Apa adunată a avut coloarea roșie de la sângele vârsat de acesta, astfel încât locul a devenit atât Lacul Roșu, cât și Lacul Ucigaș.