Cel mai frumos aeroport din lume are piscină imensă și pădure luxuriantă. Atrage turiștii ca un magnet, cât costă un bilet de avion până acolo

de: Corina Oprea
25 04. 2024

Care este cel mai frumos aeroport din lume, care a devenit un adevărat obiectiv turistic. Mulți oameni merg aici doar ca să vadă construcția luxuriantă, care se laudă cu o piscină și tot felul de alte atracții. Cât costă un bilet de avion până acolo și cum a devenit atât de celebru.

Cel mai luxos aeroport din lume

Cercetările efectuate de Skytrax, o companie care evaluează transportul aerian, au dezvăluit cele mai bune aeroporturi din lume la începutul acestei luni. Aeroportul Internațional Hamad a fost desemnat favoritul oamenilor, dar și cel mai luxos din lume, titlu pe care îl merită din plin.

Specialiștii au realizat sondaje de opinie în peste 500 de aeroporturi, iar cele mai multe voturi au fost în favoarea celui menționat anterior. Factori precum curățenia, amabilitatea personalului aeroportului, legăturile de transport către și de la aeroport, designul terminalului și opțiunile de luat masa au fost principalii analizați în acest studiu.

În clasament, Aeroportul Internațional Hamad din Doha a ocupat primul loc, datorită caracteristicilor sale pe care nu le mai întâlnești în alt loc: o grădină interioară uriașă, cu peste 25.000 de plante, peste 65 de restaurante și magazine sau chiar o piscină interioară.

Aeroportul, care este operat de Qatar Airways ,a fost deschis pentru prima dată în 2014 și este principalul centru de aviație al companiei. Deși este destul de vechi, abia din 2022 a început să ia amploare acest fenomen și să devină tot mai celebru de la o zi la alta.

Aeroportul cu piscină și săli de fitness

Aeroportul s-a dezvoltat semnificativ în ultima vreme și a devenit o adevărată atracție turistică la nivel mondial. Cei care ajung în zonă își rezervă o zi doar pentru a se bucura de toate serviciile pe care le pune la dispoziție.

Extinderea a dublat capacitatea anuală de pasageri a aeroportului la 58 de milioane și a dus și la deschidere mai multor funcții speciale, inclusiv The Orchard – o grădină interioară uriașă. Cei care ajung aici rămân surprinși de cele văzute și fac o mulțime de fotografii.

Grădina tropicală interioară de 6.000 mp găzduiește peste 300 de copaci și 25.000 de plante din păduri din întreaga lume. Instalat ca parte a unei inițiative ecologice, The Orchard a devenit o atracție populară în aeroport, pe care turiştii o pot vizita și se pot bucura de pasarelele sale întortocheate.

O altă caracteristică populară este un ursuleț galben uriaș, care poate fi găsit în centrul zonei de magazine și restaurante. Ursul, care pare să aibă capul blocat într-o lampă, a fost creat de artistul vizual Urs Fischer și este cu adevărat o operă de artă.

Aeroportul are, de asemenea, un centru de wellbeing și fitness, care este deschis zilnic pentru pasagerii aeroportului. Deși intrarea nu este gratuită, aceste servicii sunt la mare căutare.

Situat la etajul 4 al Hotelului Oryx Airport, centrul de fitness are propria piscină, sală de sport, căzi cu hidroterapie și băi luxoase. Pasagerii pot fie să rezerve pentru a sta la hotel, fie să plătească un tarif pe oră pentru a folosi facilitățile acestuia.

Tarife neașteptate la cel mai frumos aeroport

Aeroportul deservește 250 de destinații din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie, cu zboruri directe care operează din Londra, Birmingham, Manchester și Edinburgh, cu 381 de lire sterline pentru un tarif dus-întors.

Dacă vrei să călătorești din România către Hamad din Doha, trebuie să știi că prețul nu este deloc unul mic. Din contră, vorbim despre un tarif extrem de piperat, având în vedere că este o destinație atât de celebră și ofertantă.

De exemplu, dacă alegi să mergi acolo pe 30 mai, trebuie să scoți din buzunar 1812 lei. Zborul operat de Qatar este unul direct și durează nu mai mult de 4 ore și jumătate.