Cel mai colorat copac din lume te lasă cu gura căscată: unde îl găsești
Dacă aveai nevoie de un argument suplimentar pentru a aprecia cât de fascinantă este natura, ar trebui să te uiți la scoarța celui mai colorat copac din lume. Acesta arată incredibil și nu a avut nevoie de niciun ajutor pentru a ajunge în acest stadiu.
Creația din imaginile face parte, în mod surprinzător, din specia Eucalyptus Deglupta. Partea surprinzătoare constă în faptul că nimeni nu s-ar fi așteptat vreodată ca o variație de eucalipt să fie atât de impresionant. Mai precis, acesta este eucaliptul curcubeu.
Arborele cu pricina se dezvoltă în principal în pădurile tropicale, deoarece are nevoie de multă umiditate pentru a crește și a arăta atât de bine. În cazul în care vrei să-l vezi ”în carne și oase”, ai mari șanse să-l întâlnești în stare naturală dacă mergi în Filipine, Noua Guinee, Indonezia și în regiunile care nu îngheață niciodată din Hawaii, California, Texas sau Florida. Cu alte cuvinte, este mai des întâlnit decât ai crede.
Există totuși o diferență între copacii din această familie care cresc în Statele Unite și cei din jungla tropicală. În regiunile civilizate, precum cele din SUA, se rezumă la maturitate la o înălțime totală între 30 și 38 de metri. În condițiile perfecte din junglă, respectivele valori se dublează.
Denumirea în latină a eucaliptului curcubeu este Eucalyptus deglupta, datorită modului unic în care își elimină în mod natural straturile de scoarță, În timp ce fiecare strat cade, iese la iveală un verde viu, dar acea culoare se oxidează și devine albastră, mov, portocalie și, în final, maronie. Pentru că scoarța sa nu se scorojește în același timp de pe întregul trunchi, ajunge să se formeze acest efect.
Nici măcar experții în domeniul botanicii nu s-au așteptat la acest efect. Brett Summerell, botanistul șef de la Grădina Botanică Royală din Sydney, a inițiat o investigație când a văzut pentru prima oară copacul, încercând să afle cine l-a vopsit. În final însă, misterul a fost elucidat și s-a ajuns la concluzia că vorbim de un fenomen natural.