Cel mai bun piure din lume. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta secretă

de: Emanuela Pană
30 07. 2020

Deși toată lumea știe să facă un piure, există câteva mici detalii care vor face diferența între unul foarte bun și unul mai puțin bun. Pentru a obține garnitura perfectă trebuie să știm câteva secrete. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit tehnica prin care putem obține un preparat cremos și gustos, folosind aceleași ingrediente.

Cum să faci piureul perfect. Tehnica secretă

Dacă vrei o garnitură perfectă pentru friptură, poți apela cu încredere la piure. Dar, acesta nu trebuie să fie neapărat din cartofi. Putem opta și pentru un piure de mazăre, morcovi, conopidă, păstârnac, sau țelină. Dacă le prepari cum trebuie, gustul va fi excelent.

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit pe rețelele sociale care este secretul său: „Este dat prin sită de două ori. O dată, înainte să îl amestec cu unt şi lapte, imediat ce a fost scos din apă şi a doua oară, după ce i-am pus unt şi lapte. Proporția este de 300 g de unt la 1 kg de cartofi şi 150 ml lapte“, a scris reputatul bucătar pe pagina lui de Facebook.

Fanii au încercat fără să stea pe gânduri rețeta și s-au arătat foarte încântați de rezultat: „Chef, este o idee de incercat!“; „Dacă nu ne place, nu mai facem! Fiecare cu părerea lui!“; „Vă mulțumim că ne mai daţi idei şi reţete!“; „Întotdeauna este de învăţat!“, „Foarte gustos!“, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

O nouă rețetă din bucătăria lui chef Florin Dumitrescu

În cazul în care vreți să încercați ceva nou, puteți opta pentru piureul de țelină, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu. Aroma picantă și fresh a acestei legume face ca preparatul să fie cu adevărat deosebit. Unde mai punem că țelina este o rădăcinoasă foarte sănătoasă.

Ingrediente:

  • 1 rădăcină de țelină;
  • 2 cartofi albi;
  • 6 linguri ulei;
  • 200 ml lapte;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare: 

Se curăță legumele de coajă și se taie cubulețe, după care se pun la fiert cu un praf de sare. Când cartofii și țelina s-au înmuiat, se pisează bine într-un bol încăpător. Se adaugă treptat laptele, amestecând în continuu, după care urmează uleiul în fir subțire. Se pune sare și piper după gust și se servește ca garnitură sau ca atare.

Poftă bună!