Chiar dacă în calendar este toamnă, ei bine, temperaturile de afară ne fac să nu se dezlipim de vară. De aceea, îți oferim o rețetă foarte gustoasă și rapidă, care ți se va topi în gură și te va duce cu gândul la zilele de vară. Este un desert răcoritor, numai bun pentru a contracara căldura de afară. Iată ingredientele și modul de preparare ale desertului numit Crumble de vară.
Pentru umplutură
Pentru topping
Timp de gătire: 45 Min.
Mai întâi, se încinge cuptorul la 180 de grade C. Se unge o tavă cu un de 10×20 cm sau un vas termorezistent. Într-un bol mare se amestecă apoi fructele, făina, zahărul și scorțișoara. Într-un alt bol se pun ingredientele pentru topping: fulgii de ovăz, zahărul brun, făina, untul, coaja de lămâie. Se amestecă apoi foarte bine cu degetele, astfel încât să se obțină o compoziție omogenă, care se strânge în bucăți dacă este apăsată cu degetul.
Apoi, după această operațiune, pe fundul vasului se pune amestecul de fructe. Deasupra se mai pune toppingul cu fulgi de ovăz, așa încât să se acopere fructele cu un strat uniform.
Se dă apoi prăjitura la cuptorul încins pentru circa 30-35 de minute sau până ce toppingul este crocant și rumenit. Acest crumble de vară se servește fierbinte, cu un glob din înghețata preferată.
De menționat este că se poate folosi orice fel de fructe, fie ele prospete, congelate sau din compot. Însă fructele congelate se decongelează înainte. Trebuie să folosești musai 600 de grame de fructe, indiferent că preferi fructele congelate, naturale sau din compot.