Cel mai bun blat de pizza. Rețeta este foarte simplă
Pizza este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare inventate vreodată. Americanii au dezvoltat o obsesie cu acest preparat, 17% dintre toate restaurantele de pe teritoriul SUA fiind pizzerii. Însă, pizza a intrat cu repeziciune și în patrimoniul gastronomic românesc și stă la aceeași masă cu mâncărurile tradiționale.
Cum faci cel mai bun blat de pizza
Și noi, românii, suntem mari consumatori de pizza, fiind unul dintre cele mai comandate feluri de mâncare în restaurantele de pe teritoriul țării noastre. Indiferent de vârstă, puțini sunt cei care nu iubesc pizza. Cei din „noua generație“ o preferă chiar tradiționalelor sarmale, piftii sau tocănițe.
La rândul lor, restaurantele specializate în acest produs și pizzeriile încasează venituri mari deoarece foarte mulți oameni comandă pizza. Totodată, acesta este unul dintre cele mai rentabile preparate, întrucât costurile de producție sunt mici, iar profitul este foarte mare.
E drept că majoritatea preferă să servească pizza în oraș, dar dacă faci parte din categoria gurmanzilor care o pregătesc acasă, atunci sigur știi că blatul este cel care dă cele mai mari bătăi de cap, fie pentru că iese ori prea gros, ori prea tare, crud la mijloc, ori îmbibat. În cest articol îți vom dezvălui secretul pentru a obține blatul de pizza perfect.
În primul rând, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 grame făină albă (granulaţie 650) sau 375 grame făină integrală și 125 grame făină albă (granulaţie 650);
- 10 grame sare;
- 15 ml ulei de măsline;
- 1 gram drojdie uscată;
- 325 ml apă.
Mod de preparare pas cu pas
1. Pune făina într-un bol adânc sau combină cele două tipuri de făină;
2. Fă o adâncitură în mijloc și adaugă restul ingredientelor;
3. Amestecă bine până obții un aluat omogen;
4. Transferă amestecul pe blatul de lucru și frământă-l 5-10 minute;
5. Pune aluatul într-un bol curat și acoperă-l cu folie alimentară;
6. Lasă-l la dospit 2 ore la temperatura camerei;
7. Frământă-l din nou, acoperă iar castronul și pune aluatul la dospit la frigider, unde îl vei lăsa pentru 24-48 de ore.
Rezultatul final depinde de cât de mare este răbdarea ta, căci timpul poate fi singurul impediment în a obține un blat de pizza perfect.