Ceapa şi făina, ingredientele unui super aperitiv. Iese delicios, vei fi lăudat pentru idee

de: Ioana Bucur
11 11. 2022

Cine ar fi crezut că ceapa și făina sunt ingredientele unui aperitiv incredibil. Cu efort minim și fără să fie nevoie să fii un as în bucătărie, vei obține un preparat ce sigur îți va aduce laude din partea familiei și musafirilor.

Cum să prepari un aperitiv delicios cu ceapă și făină

Nu ai nevoie de o listă întreagă de ingrediente și nici de instrucțiuni complicate pentru a pune pe masă familiei și musafirilor un aperitiv de nota zece. În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, o rețetă cât se poate de simplă și cu care nu ai cum să dai greș, ideală pentru momentele în care nu ai foarte mult timp la dispoziție sau pentru cei care nu au experiență în bucătărie. Îți trebuie ceapă, făină și puțin curaj.

Ce poți pune pe masă când urmează să primești invitați sau, pur și simplu, cei din familie te roagă să „faci ceva bun”, însă nu ai foarte mult la dispoziție și nici inspirație? Apelezi la această rețetă pentru un aperitiv delicios și surprinzător de ușor de făcut, pentru că durează doar câteva minute până este gata. În plus, sunt șanse mari să ai deja în frigider și cămară tot ce îți trebuie.

Este vorba despre celebrele inele de ceapă, o gustare ce se bucură de o popularitate uriașă peste Ocean, fiind aproape nelipsite de lângă o bucată de carne preparată la grătar sau un burger.

Ingrediente:

  • o ceapă de dimensiuni mari, tăiată felii
  • o cană de făină
  • o linguriță de praf de copt
  • o linguriță de sare
  • un ou
  • o cană cu lapte
  • trei sferturi de cană de pesmet
  • sare și alte condimente – în funcție de preferințe
  • ulei de floarea soarelui – pentru prăjit

Mod de preparare inele de ceapă

Se ia un bol suficient de mare și se amestecă în el făina, praful de copt și sarea, apoi se tăvălesc rondelele de ceapă în amestecul obținut până sunt acoperite în totalitate. Se pun deoparte.

Se bat apoi un ou și laptele (se recomandă folosirea unei furculițe) în compoziția de făină, praf de copt și sare, apoi înmuiem inelele de ceapă în aluat. Se lasă apoi inele să se scurgă pe un grătar.

Pesmetul se împrăștie pe o farfurie sau în orice alt vas puțin adânc. Trecem inelele de ceapă prin pesmet până sunt acoperite pe ambele părți și scuturăm excesul.

Se pun la foc într-o tigaie bine încinsă cu ulei. Nu va fi nevoie de mai mult de trei minute până se vor rumeni. Se scot și se pun puțin pe un prosop de hârtie ce va absorbi excesul de ulei. Înainte de a fi servite, se adaugă sarea și orice alte condimente alegi.