Ceapa care nu te face să plângi. Nu are miros, ce noutate s-a descoperit
Atunci când toci ceapa, de cele mai multe ori te ustură ochii, din cauza acidității legumei. Gospodinele cele mai iscusite au găsit soluția pentru această mică problemă și te sfătuiesc să procuri ceapa care nu te face să lăcrimezi. Nu are miros și nici nu este iute.
S-a descoperit ceapa care nu îți face ochii să lăcrimeze
Incredibil, dar adevărat! A apărut ceapa care nu te va face să plângi, ori de câte ori vei încerca să o toci pentru a o introduce în salate sau tocănițe.
Specialiștii au descoperit ceapa Orion, o legumă ce nu conține acid piruvic, drept pentru care este blândă cu ochii. De asemenea, acest tip de ceapă nu are un miros neplăcut și înțepător, ceea ce o face o alternativă extrem de avantajoasă pentru ceapa clasică.
Potrivit celor de la agrointel.ro, ceapa Orion promite ”0% lacrimi, 100% blândețe”, motiv pentru care românii sunt extrem de entuziasmați în a o încerca.
„Avantajul acestui produs este că are toate caracteristicile sale din momentul recoltării, deci poate fi comercializat imediat”, a precizat Yannick Chevray, manager de marketing la Bejo France.
Citește și Trucul genial pentru a tăia ceapa. Cum să păstrezi cea mai bună savoare, e secretul gospodinelor
Cum poate fi consumată ceapa Orion
Ceapa Orion este dezvoltată de Bejo, în parteneriat cu 5 producători francezi din Valea Loarei și regiunea Champagne. Potrivit informațiilor oficiale, aceștia ar fi și cultivat primele suprafețe și au început să comercializeze noua varietate de ceapă încă din luna octombrie a acestui an.
„Scopul este într-adevăr să atragă o clientelă care nu consumă ceapă în mod normal și să-i convingă pe cei care nu vor să mai cumpere ceapă din cauza gustului amar și al mirosului ce rămâne pe mâini sau faptul că tăierea ei te face să lăcrimezi.
Absența acidului piruvic este elementul de diferențiere care conferă lui Orion blândețea și aroma complet nouă”, a explicat Yannick Chevray, scriu cei de la Antena 3.
Noul soi de ceapă de la Bejo prezintă multe alte calități. Orion poate fi consumat crud sau gătit și se caramelizează în timpul procesului de gătire, ceea ce îi conferă un gust puțin mai dulce.
De asemenea, se păstrează până la 8 luni, ceea ce reprezintă o perioadă de păstrare mult mai lungă decât la alte soiuri de ceapă.
Citește și Cum se taie corect ceapa. Aşa nu vei mai plânge, e metoda rapidă şi uşoară