Ceaiul care te ajută să te concentrezi. Trebuie să bei cel puțin o cană pe zi
Ceaiul care te ajută să te concentrezi. Trebuie să bei cel puțin o cană pe zi. Se știe că există numeroase tipuri de ceai, care conțin antioxidanți și au multe beneficii pentru starea de sănătate. Un anumit ceai te ajută să te concentrezi mai bine. Iată despre ce fel de ceai este vorba și cum trebuie să îl consumi.
Ceaiul care te ajută să te concentrezi
Ceaiul care te ajută să te concentrezi este ceaiul negru. Tot ce trebuie să faci să lași ceaiul să se infuzeze cel puțin cinci minute, pentru a permite apei fierbinți să extragă compușii din plante.
Dacă adaugi lapte, antioxidanții din ceai ajung mai greu în organism, din cauza proteinelor. Un studiu realizat în SUA a stabilit că o cantitate de cinci căni de ceai negru pe zi reduce nivelul colesterolului rău cu 11%. În plus, antioxidanții din ceai îmbunătățesc circulația sanguină.
Totodată ceaiul negru ajută sistemul digestiv. De asemenea, încetinește asimilarea grăsimilor rele. Despre ceaiul negru se mai spune că îmbunătățește capacitatatea de concentrare. Taninul și cofeina din ceaiul negru îmbunătățesc funcțiile cognitive. Un test a arătat că dacă consumi cu regularitate
Consumând cu regularitate (2-3 ceşti/zi) ceai negru zilnic, o să resimți mai puţină oboseală, atât fizică cât şi psihică. Un alt studiu, care a fost publicat în Journal of Functional Foods, a indicat faptul că ceaiul negru contribuie la menţinerea unui nivel redus de zahăr în sânge şi că îmbunătăţeşte modul în care organismul metabolizează zahărul.
Alte beneficii ale ceaiului negru sunt de regenerare a pielii, ajută întărirea sistemului osos, atacă bacteriile care duc la apariţia cariilor și combate stresul.
Despre ceaiul negru
Ceaiul negru a fost descoperit și utilizat inițial în China, acum peste 5.000 de ani. Ceaiul negru se obține, la fel ca ceaiurile verde, din frunzele și tulpinile arborelui de ceai Camellia sinesis.
Diferențele dintre aceste ceaiuri constau în procesarea lor și proprietățile lor. Specialiștii recomandă însă dozarea ceaiului negru și consumul zilnic în limita a maxim 5-6 cești pe zi.
Ceaiul negru este cel mai adesea folosit pentru energizare, întrucât are un continut de cafeina destul de ridicat. Cofeina este renumită pentru stimularea sistemului nervos central și se regăsește în cantități de aproximativ 50 mg/ceașcă în ceaiul negru, iar cantitatea ei într-o ceașcă de cafea variază între 60 si 175 mg. Ceaiul negru are și un conținut ridicat de polifenoli, compuși aromatici cunoscuți pentru rolul lor antioxidant, având și capacitatea de a combate degenerarea celulară.