Cea mai tânără bunică din lume este din România. Incredibil ce vârstă are

de: Ana Chivu
04 11. 2021

Câți ani are cea mai tânără bunică din lume? Femeia este din România. Oameni din lumea întreagă sunt șocați de anii la care și-a îmbrățișat nepoții. Care este povestea acesteia?

Ce vârstă are cea mai tânără bunică din lume?

Povestea ei a făcut înconjurul lumii. O tânără din județul Vaslui a doborât recordul deținut de o britanică, devenind astfel cea mai tânără bunică din lume. Fata are doar 23 de ani și se bucură deja să-și strângă în brațe nepoții.

Rifca Stănescu locuiește în Vaslui și a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale după ce a devenit cea mai tânără bunică din lume. Aceasta a născut pe când avea doar 12 ani și spune că și-ar dorit ca fiica ei să nu ajungă în aceeași situație, dar iată că soarta a decis altfel.

Maria, fiica acesteia, a născut chiar mai devreme decât ea. Mai exact, copila a devenit mamă la doar 11 ani. Fetele se mărită foarte devreme în comunitatea în care trăiesc acestea, iar fiica Rifcăi a ajuns să fie soție la 11 ani.

Partenerul său se numește Ionel Stănescu și se apropie acum de vârsta de 14 ani. Presa internațională a subliniat un alt record incredibil din România care arată că mama Rifcăi a devenit astfel străbunică la doar 40 de ani. Până să nască Maria, cea mai tânără bunică din lume era o britanică în vârstă de 26 de ani.

Români în Cartea Recordurilor

  • Sportivi români:

Iolanda Balaş – a rămas neînvinsă timp de 10 ani la săritura în înălţime, timp în care a obţinut 142 de victorii consecutive;
Mihaela Melinte – cea mai lungă aruncare a ciocanului;
Lia Manoliu – longevitate olimpică;
Ghiţă Mureşan – cel mai înalt jucător din NBA;
Helmuth Duckadam – a apărat consecutiv patru penalty-uri în finală Cupei Campionilor Europeni din 1986;

  • Poezie: Cel mai lung poem de dragoste: „Luceafărul” lui Mihai Eminescu, cu cele 98 de strofe ale sale.
  • Dans: Cei mai mulţi participanţi la o horă tradiţională: 13.828 de olteni din oraşul Slatina au întins cea mai mare horă cu ocazia sărbătorii naţionale a Unirii şi totodată zilele municipiului.
  • Gastronomie:

– Cea mai mare prăjitură de comemorare: este vorba despre o colivă preparată în 2008 care cântărea 5 tone şi avea peste 50 de metri pătraţi. Coliva a fost preparată într-o unitate militară din Braşov, iar la realizarea ei realizarea ei au lucrat timp de 24 de ore 10 bucătari militari. Coliva a fost făcute pentru comemorarea tuturor sfinţilor şi a fost împărţită credincioşilor veniţi la moaştele Sfântului Andrei.

– Cel mai mare gulaş: a fost preparat în 2007 de opt bucătari bihoreni şi servit locuitorilor din oraşul Salonta. Gulaşul a cântărit 7,3 tone.

– Cel mai greu tort cu frişcă şi fructe din lume: a fost preparat în decembrie 2008, în Bucureşti, şi cântărea 281 kg. A fost servit bucureştenilor din parte Primăriei Capitalei şi a unui producător de lactate.