Cea mai simplă rețetă pentru pască. Se face extrem de rapid și e delicioasă!
Paștele bate la ușă și se apropie cu pași repezi, iar gospodinele pregătesc diferite bunătăți pentru masa de Paște. Astăzi vă prezentăm o rețetă de pască extrem de delicioasă. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de mult timp.
Pască cu brânză de vaci
Este o rețetă simplă și cu puține ingrediente. Îți va lua în jur de 30 de minute să pregătești cea mai bună pască și vei avea nevoie de următoarele:
- 300 de grame de brânză de vaci
- 50 de grame de unt
- 1/2 linguriță de apă minerală
- 60 de grame de smântână
- 2 ouă
- 100 grame de stafide
- 1 lingură de făină de grâu
- 4 linguri de zahăr
Pentru început, amestecă foarte bine brânza de vaci cu ouăle, smântâna și zahărul. Apoi, înmoaie stafidele în apă fierbinte timp de 10 minute și topește untul într-o baie de apă. Adaugă stafidele și untul în brânza de vaci, iar peste acestea pune făina cu apă minerală și amestecă din nou foarte bine.
Pasează bulgării mari de brânză de vaci, unge tava pentru pască cu unt și întinde aluatul de brânză de vaci. Setează programul de coacere pentru aproximativ 25-30 de minute, iar la sfârșitul acestuia mai lasă compoziția în cuptorul cald încă 10 minute. Taie porțiile pentru servire și bucură-te de pasca cu brânză de vaci.
Desert special pentru Paște
Dacă vrei să-ți surprinzi familia de Paște anul acesta, îți recomandăm să încerci această rețetă de pască cu ciocolată. La fel ca și cealaltă rețetă, vei avea nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul va fi unul pe măsură. Pune pe masă următoarele ingrediente:
- 30 grame de amidon
- 30 ml de coniac fin
- 150 grame de zahăr
- 8 gălbenușuri
- 250 grame de unt cu peste 80% grăsime
- 250 grame de mascarpone
- 250 grame de ciocolată cu cel puțin 50% cacao
- 300 grame aluat de cozonac
În primul rând te vei ocupa de aluatul, apoi îl vei întinde foarte subțire și îl vei pune într-o tavă unsă cu ulei. Va trebuie să nivelezi foarte bine și să tai surplusul în afara formei rotunde.
Pentru crema de ciocolată, vei aveai nevoie de unt, mascarpone și ciocolată ruptă în bucăți, apoi se vor pune toate la topit. Amestecă totul foarte bine până când ciocolată va fi topită complet. Acest lucru va trebui să-l faci direct pe foc sau la cuptorul cu microunde, timp de circa 3 minute.
După ce se topește, adaugă zahărul, coniac și gălbenușurile, amestecă din nou foarte bine, apoi pune amidonul cernut și amestecă. De asemenea, în fructe mai poți adăuga fructe confiate.
Întreaga compoziție se toarnă în forma cu aluat, iar marginile se vor rula spre interior sau poți face diferite modele, după preferințe. Se lasă să crească timp de 20 de minute, iar compoziția se pune la foc la 180 de grade pentru 40 de minute.