Cea mai simplă rețetă de negresă. Ce să pui în aluat să fie pufoasă, așa îi dai gustul copilăriei
Playtech Știri îți prezintă cea mai simplă și rapidă rețetă de prăjitură Negresă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Dacă vrei să-i oferi gustul copilăriei, este suficient să adaugi în blatul pentru prăjitură un produs special. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
Ce pui în aluat pentru un gust special
Negresa este una dintre cel mai des preparate prăjituri în bucătăriile românilor. Multe gospodine își aduc aminte de vremurile copilăriei când o pregătesc. Nu este deloc dificil să o faci și, în plus, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Cele esențiale le ai deja, cel mai probabil, la îndemână.
Pentru a-i oferi prăjiturii gustul copilăriei, este suficient să adaugi în aluatul desertului un singur ingredient care îi va schimba aroma. Rețeta clasică nu prevede acest lucru, însă multe gospodine apelează la tehnica cu pricina. Poți adăuga 1-2 linguri de nuci măcinate în blatul pentru Negresă.
Ai grijă ca nucile să nu fie tăiate, fiindcă riști să fie dificil de consumat la masă. Poți, de altfel, să zdrobești nucile cu sucitorul pentru a le mărunți. Desertul va avea o aromă deosebită, la finalul preparării sale. Va fi curcubeu pe cerul gurii, mai ales consumat cu glazură deasupra.
Rețetă simplă de prăjitură Negresă
Ingrediente:
- 4 ouă;
- 200 grame unt;
- 100 mililitri lapte;
- 300 grame zahăr;
- 50 grame cacao;
- 1 linguriță esență de rom;
- 1 linguriță cu vârf praf de copt;
- 1 praf de sare;
- 150 grame nucă măcinată;
- 200 grame făină.
Mod de preparare:
- Se pun ouăle într-un vas de bucătărie, peste care se adaugă sare și zahăr tos.
- Se amestecă ingredientele cu mixerul până când zahărul s-a dizolvat și obținem o cremă spumă.
- Se adaugă untul moale și se amestecă din nou.
- Se adaugă romul și laptele și se mai mixează puțin.
- Se adaugă cacao, praf de copt și făină, amestecându-se până la obținerea unei compoziții omogene.
- Se pune aluatul într-o formă de copt 20×25 de centimetri și se nivelează compoziția.
- Se dă prăjitura la cuptor, la temperatură de 200 grade Celsius, pentru 30 minute.
- Se pregătește glazura din 50 grame ciocolată neagră și 50 grame smântână pentru frișcă.
- Se pun ingredientele de la pasul (8) într-un bol și se încălzesc la microunde până se topesc.
- Se amestecă bine ingredientele, se toarnă glazura peste prăjitură, într-un strat uniform.
Negresa se poate consuma simplă, chiar și fără glazură, dacă preferi așa. Dacă vrei să prepari ceva mai sofisticat, poți să presari deasupra ei nucă măcinată, într-un strat cât se poate de uniform. Acest produs îi va oferi gustul copilăriei. Ulterior, se lasă la rece pentru ca ciocolata să se întărească, apoi se poate tăia.