Cea mai scumpă băutură din Europa Europa Centrală și de Est e în București

Cea mai scumpă băutură din Europa Europa Centrală și de Est e în București
Cea mai scumpă băutură din Europa Europa Centrală și de Est e în București

Cea mai scumpă băutură din capitalele din Europa Centală și de Est se află în București. Această băutură costă mai mult doar la Viena și la Praga.

Cea mai scumpă băutură din Europa Europa Centrală și de Est e în București

În București plătești cel mai mult pentru o cană de cafea, conform unui studiu comparativ internațional, care arată că din acest punct de vedere Capitala României este cea mai scumpă din Europa Occidentală.

Studiu a fost făcut luând în considerare nivelul mediu al veniturilor, comparativ cu prețul unei cafele, care este foarte mare în România, potrivit studiului World Coffee Index 2021.

TripAdvisor a publicat datele care au analizat prețurile pentru cafea la filtru, cappuccino și cafea cu lapte din cinci cafenele din fiecare capitală europeană, stabilindu-se un preț mediu.

În zona central și est-europeană printre cele mai scumpe capitale este Bucureștiul, unde o cană de cafea costă în medie 3,02 dolari.

Doar Viena și Praga ne bat la acest capitol, în Viena, Praga și Bratislava cafeaua costă 4,04, 3,13 și respectiv 3,04 dolari.

Budapesta este mai ieftină decât Bucureștiul, o cafea costând doar 2,47 de dolari, în timp la Ljubljana prețul ei este de 2,50 de dolar, la Zagreb 2,33 dolari, iar la Belgrad 1,81 dolari.

Unde sunt cele mai ieftine cafele

Alte capitale care oferă cafea mai ieftine sunt Roma, cu 2,47 dolari, Madrid, 2,75 dolari și Lisabona cu 2,52 dolari.

Cei mai mare băutori de cafea din lume sunt în Luxemburg. Nu este o surpriză faptul că Luxemburgul este cea mai maer consumatoare cafea.

Unele dintre cele mai mari regiuni producătoare de cafea din lume, inclusiv America Centrală și de Sud și Vietnam, sunt, de asemenea, unele dintre cele mai ieftine locuri pentru a savura o cafea.

Brazilia produce cele mai multe boabe de cafea din lume și este, de asemenea, o mare consumatoare. Aici, o cafea costă doar 1,89 dolari pe ceașcă.

Europa este plină de cunoscători de cafea și specialități regionale. Elvețienii plătesc cel mai mult pentru aceasta la 5,65 dolari pe cană. Vienezii nu lasă prețurile jos – puțin peste 4 dolari pe ceașcă.

În Europa de Est, majoritatea orașelor percep aproximativ 2 dolari pe ceașcă. Capitala Albaniei, Tirana, se bucură de cea mai ieftină cafea a continentului plătind doar 1,21 dolari pe ceașcă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI