01 sept. 2023 | 12:18

Cea mai sănătoasă făină. Surpriză mare la cea de secară

Sănătate
Cea mai sănătoasă făină. Surpriză mare la cea de secară
Cele cinci tipuri de făină iubite de români

În contextul unei creșteri semnificative a preocupărilor legate de sănătate și nutriție, consumatorii și bucătarii din întreaga lume încep să se orienteze către tipuri de făină sănătoasă și alternative, schimbând astfel tradiționalele alimente din industria alimentară. Făina este un ingredient esențial în multe preparate culinare, dar nu toate tipurile de făină au aceleași valori nutriționale. Ce tipuri de făină se dovedesc a fi mai sănătoase?

Ce tip de făină putem pregăti pentru preparate sănătoase și gustoase?

Rolul făinei în prepararea alimentelor este esențial, dar alegerea tipului potrivit de făină poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește valoarea nutrițională a preparatelor culinare. În ultima vreme, tot mai mulți oameni sunt interesați de opțiunile mai sănătoase de făină, care nu doar că aduc beneficii pentru sănătate, dar contribuie și la diversitatea gusturilor în bucătărie.

În general, făina de grâu este prezentă în majoritatea produselor de patiserie pe care le găsim în brutării și supermarketuri. Cu toate acestea, trebuie să conștientizăm că există diferențe semnificative între făina integrală de grâu și cea albă.

Făina integrală, spre deosebire de cea albă, este mai sănătoasă pentru că păstrează tărâțele și germenii din grâu, componente care conțin majoritatea fibrelor și nutrienților. Astfel, făina integrală este considerată o opțiune mai sănătoasă, deoarece furnizează mai multe substanțe nutritive esențiale.

Aceasta păstrează toate componentele nutritive ale cerealelor, oferind o sursă bogată de fibre, vitamine (precum vitamina B și E) și minerale (cum ar fi fier, magneziu și zinc).

În plus, față de făina integrală, există și alternative sănătoase care au câștigat popularitate în bucătăria modernă. Printre acestea se numără făina de migdale, obținută prin măcinarea migdalelor și bogată în proteine, grăsimi sănătoase și vitamine precum vitamina E și magneziu. De asemenea, făina de migdale este recomandată în dietele cu conținut redus de carbohidrați, fiind o alegere extrem de versatilă în bucătărie.

Făina de secară, remediu pentru o digestie mai bună

Făina de nucă de cocos, produsă din pulpa nucilor de cocos, a devenit o alternativă populară, fiind caracterizată printr-un conținut redus de carbohidrați și bogat în fibre și grăsimi sănătoase.

De asemenea, acest tip făină adaugă o textură și un gust distinct rețetelor, dulci sau sărate, iar gustul discret de nucă de cocos o face perfectă pentru prăjituri, pâine și multe alte preparate, aducând chiar o notă exotică în bucătărie.

Făina de quinoa, obținută din semințele plantei quinoa este o alegere sănătoasă pentru cei care urmează diete fără gluten sau doresc să adauge o sursă de proteine vegetale în alimentație.  Având un gust ușor de nucă, făina de quinoa poate fi folosită cu succes în rețetele pentru pâine fără gluten, dar și pentru clătite și alte preparate delicioase

Făina de secară este o altă alternativă mult mai sănătoasă decât făina albă obișnuită, despre care mulți români nu știu multe lucruri. Datorită conținutului său bogat de fibre, preparatele care conțin acest tip de făină vor ajuta la îmbunătățirea digestiei și la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil. Pe lângă aceste beneficii, făina de secară furnizează minerale importante precum fosfor, magneziu și mangan.

Tu ce tip de făină alegi să consumi pentru un plus de sănătate și de aromă a preparatelor tale culinare?

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro