Cea mai puternică rugăciune către Ioan Botezătorul

Cea mai puternică rugăciune către Ioan Botezătorul
Rugăciune puternică către Sfântul Ioan Botezătorul

Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului are loc a doua zi după Bobotează, la data de 7 ianuarie.

Rugăciune puternică către Ioan Botezătorul

Mâine, 7 ianuarie, se prăznuiește sfântul Ioan Botezătorul, astfel că se spune o rugăciune specifică pentru acesta. De asemenea, astăzi enoriașii respectă cu strictețe tradițiile și obiceiurile rămase de la bunici și părinți, pentru a avea noroc și belșug.

 „Sfântul Ioan este ultimul şi cel mai de seamă prooroc al Vechiului Testament, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului Iisus Hristos.

Sfâtul Ioan Botezătorul este o personalitate de excepţie, gata de jertfă, suflet nobil cu o ţinută morală vrednică de admiraţie, necruţător cu cei păcătoşi , chiar şi cu regele din acea vreme Irod Antipa, care trăia în desfrâu cu Irodiada, soţia fratelui său vitreg.”

Bisrica îl sărbătorește pe Sfântul Ioan Botezătorul de mai multe ori

Biserica sărbătorește an de an pildele rămase în urma ultimului sfânt din Vechiul Testament. De asemenea, se amintește și de:

  • Zămislirea Sfântului pe 23 septembrie,
  • pe 24 iunie Naşterea Sa,
  • pe 29 august Tăierea Cinstitului Său Cap,
  • pe 24 februarie Prima şi cea de a Doua Aflare a Capului Său,
  • pe 25 mai cea de-a Treia Aflare a Capului, iar
  • pe 7 ianuarie Soborul Sfântului.

Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”

Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte:

„Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin”.

Icoană cu Sfântul Ioan Botezătorul.
Rugăciune puternică către Sfântul Ioan Botezătorul.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI