Cea mai proastă veste pentru iubitorii de fotbal! Primul meci din Liga I, amânat cu scandal

Cea mai proastă veste pentru iubitorii de fotbal! Primul meci din Liga I, amânat cu scandal
Tragedie în fotbalul românesc. A murit, după o tumoare cerebrală

După o întrerupere destul de lungă, Liga 1 de fotbal din România ar fi trebuit să revină în forță, începând de astăzi, vineri 12 iunie. Primul meci al ligii, meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani, conform protocolului, trebuia să se  joace fără spectatori.

Cea mai proastă veste pentru iubitorii de fotbal

Conform ultimelor informații două din meciurile etapei a treia din cadrul Ligii 1 Betano au fost amânate. Cele două mecicuri care ar fi dat startul acestei etape sunt cel dintre Universitatea Craiova vs. FC Botoșani, și Dinamo București vs. Chindia Târgoviște. Datorită unui scandal, ce a luat proporții, cele două meciuri au fost amânate, argumentele fiind infectarea cu noul coronavirus a unor membrii din staff-ul tehnic.

Primul meci din Liga I, amânat cu scandal

În cazul primului meci, Univesitatea Craiova vs. FC Botoșani, decizia de amânare a venit pe fondul rezultatului pozitiv al testului COVID-19 al medicului echipei din Botoșani,  Petre Rădăuceanu. Rezultatul respectivului test a venit cu exact 24 de ore înainte de meciul pe care echipa botoșăneană trebuia să-l joace împotriva celor de la Universitatea Craiova. Decizia a venit din partea LPF fără drept de apel.

„Sunt sănătos. Dacă aveam probleme, nu mai veneam eu încoace. Acum sunt la Craiova. Eu am anunţat DSP Botoşani, care a anunţat şi DSP Craiova şi aştept să vedem ce decizie va fi luată”, a afirmat Rădăuceanu ieri, după ce a făcut deplasarea la Craiova cu echipa.

După anunțul testului pozitiv, echipa din Botoșani a fost nevoită să părăsească hotelul unde erau cantonați și obligați să intre în carantina de 14 zile, conform declarațiilor prefectului de Dolj, cel care a și făcut anunțul.

“Echipa botoşăneană a părăsit hotelul unde a fost cazată, jucătorii vor intra în izolare în următoarele 14 zile”, este anunţul prefecturii.

Cei mai dezamăgiți de situație par fi jucătorii și oficialii oltenilor care așteptau meciul, având în vedere că era meciul de deschidere, dacă putem spune așa, de altfel Gică Craioveanu a avut o reacție la Digisport 1.

„Pentru noi e rău. e păcat că s-a amânat. Dacă băteam pe Botoşani puneam mare presiune pe adversarii la titlu, pe CFR şi FCSB. Acum, mi-e milă şi de cei de la Botoşani! Dacă ei rămân în Craiova încă două săptămâni de carantină e o cheltuială uriaşă pentru club, nici nu poţi să faci antrenamente,” a declarat Gică Craioveanu.

În același context actualul președinte al Oltenia Maxima, Sorin Cârțu, a declarat că nu i se pare normal ca meciurile ligii să fie amânate, pentru că așa nu se va mai juca nimic.

”Îmi cer eu scuze domnului Iftime, în numele autorităților din Craiova, pentru felul în care a fost tratată delegația Botoșaniului. Din punctul meu de vedere se va mai întâmpla (n.r. – cazuri de persoane infectate cu Covid-19 în Liga 1).

Cea mai proastă veste pentru iubitorii de fotbal! Primul meci din Liga I, amânat cu scandal
Cea mai proastă veste pentru iubitorii de fotbal! Primul meci din Liga I, amânat cu scandal

Vreau să fie vocali toți oamenii din fotbal așa cum am fost eu. Campionatul trebuie să meargă mai departe, altfel nu se va mai termina vreodată dacă se mai găsește câte un caz de Covid. Eu am spus și înainte! Păi cum să judece aceste cazuri DSP-urile!? În cazul fotbaliștilor vorbim de niște corpuri foarte bine antrenate, cu organsim întărit. Cine ne garantează că nu se mai întâmplă ceva de-acum încolo?”, a declarat Cârțu, la Digi Sport Matinal.

În cazul celui de-al doilea meci amânat, cel dintre Dinamo București și Chindia Târgoviște, decizia a venit după ce unul din membrii staff-ului administrativ, magazionerul echipei, a fost depistat pozitiv. Oficialii clubului au dat un comunicat în care anunță că în cursul zilei de astăzi i se va face un nou test, în spernța că a fost vorba de o greșeală.

”Toți componenții lotului dinamovist, membrii staff-ului tehnic și medical din cadrul echipei noastre, precum și personalul auxiliar pentru organizarea meciurilor la stadionul din Ștefan cel Mare au efectuat miercuri, 10 iunie 2020, testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19. În urma acestei testări a fost depistat un caz pozitiv, a anunțat medicul Liviu Bătineanu pentru site-ul oficial al clubului. Medicul dinamovist precizează că persoana depistată pozitiv nu face parte din lotul de jucători sau din conducerea tehnică și medicală a echipei, fiind izolată în această dimineață la stadionul „Dinamo””, se arată în comunicat.

Astfel că, ceea ce s-a vrut a fi o reîncepere de etapă a Ligii 1 Betano, a devenit un adevărat dezastru. Oficialii LPF au anunțat, deocamdată, că meciurile programate pentru mâine, 13 iunie, duminică, 14 iunie și luni, 15 iunie, sunt în grafic, după cum urmează:

Sâmbătă, 13 iunie:

  • FC Voluntari – Academica Clinceni, 17:00
  • Sepsi – Hermannstadt, 20:00

Duminică, 14 iunie:

  • Viitorul – Poli Iași, 17:00
  • CFR Cluj – FCSB, 20:00

Luni, 15 iunie:

  • Astra – Gaz Metan, 20:00

Toate meciurile vor fi difuzate de canalul de sport, Digi Sport 1.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI