Aceasta e cea mai mare pensie din România. Te simți sărac?

Aceasta e cea mai mare pensie din România. Te simți sărac?
Lia Olguța Vasilescu, purtătoare de cuvânt a PSD. FOTO Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Lia Olguța Vasilescu, ministrul muncii, a anunțat la o emisiune TV cea mai mare pensie din România. N-a dat nume, dar a spus suma.

În septembrie, aflam că cea mai mare pensie din România bate și recorduri din UE. Aceasta a crescut în 2018 cu aproape 50% odată cu noile modificări aduse de legea pensiilor. Aceasta a fost propusă de Vasilescu.

Acum, Vasilescu a îndreptat subiectul celei mai mari pensii un pic către justiției. Ea susține că cea mai mare pensie plătită de Casa de Pensii este a unui magistrat.

„Cred că am văzut la un magistrat de 50.000. Am văzut în presă. Pe registre, avem în plată la Casa Naţională de Pensii. Cred că cea mai mare pensie era undeva la 18.000. O persoană care lucrase în mediul privat, ca director de bancă, ceva de genul acesta, şi care era pe contributivitate”, a spus Vasilescu la emisiunea România9 de la TVR1.

Cea mai mare pensie din România a crescut de la 34.700 de lei la 51.334 de lei. Este cea mai mare pensie de stat din întreaga Europă la momentul actual.

În egală măsură, PSD mizează pe pensionari și pe simpatiile lor. După cum a spus Liviu Dragnea, președintele PSD, până în 2021, toate pensiile vor fi dublate, iar unele se vor tripla. Asta odată cu noua lege a pensiilor.