Cea mai mare amendă de circulație dată vreodată în România! Ce a făcut un vasluian care a fost nevoit să plătească 10.000 de lei

de: Andrei Simion
30 11. 2019

Un șofer din Vaslui a primit cea mai mare amendă care s-a dat vreodată în România, după ce a încălcat mai multe reguli de circulație. Pe lângă faptul că a trebuit să plătescă 10.000 de lei pentru abaterile de la Codul Rutier, vasluianul a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare amendă de circulație dată vreodată în România: 10.000 de lei

Un tânăr de 23 de ani din Vaslui s-a urcat la volanul autoturismului său și a apăsat cât a putut de tare pedala de accelerație. Polițiștii de la Brigada Rutieră l-au surprins în timp ce rula cu o viteză cu 80 km/h mai mare decât cea maximă legală admisă, astfel că i-au făcut semn să oprească. Vasluianul i-a ignorat însă pe oamenii legii și și-a văzut de drum.

Polițiștii au pornit în urmărirea șoferului teribilist, iar în ajutor le-au venit alte două echipaje. După un timp au reușit să îl prindă și să îl încătușeze. Aceștia au constatat că șoferul gonea pe drumul european E 581, între localităţile Bârlad şi Crasna cu o viteză de 180 de kilometri pe oră și nu avea ITP valabil şi nici cauciucuri de iarnă.

Pentru abaterile de la Codul Rutier, tânărul s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei și a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.