Cea mai înaltă femeie din lume are 24 de ani și e din Turcia. Ce înălțime crezi că are?

de: Bișinicu Andreea
15 10. 2021

Femeile s-au preocupat dintotdeauna de felul în care arată, iar picioarele lungi de topmodel sunt un vis la care orice reprezentantă a sexului frumos aspiră. Cum arată cea mai înaltă femeie din lume și câți centimetri măsoară picioarele sale de gazelă.

Ea este cea mai înaltă femeie din lume

Are 24 de ani și lumea întreagă la picioare, la modul propriu. Turcoaica Rumeysa Gelgi a doborât recordul înălțimii și a intrat în Cartea Guiness după ce a ajuns să măsoare nu mai puțin de 2,15 metri. Statura impresionantă a tinerei nu este o moștenire genetică, ci o anomalie.

Rumeysa Gelgi suferă de o afecțiune extrem de rară numită sindromul Weaver, care determină o creștere accelerată a individului. Aceasta nu este prima dată când turcoaica intră în cartea recordurilor. În 2014, Rumeysa a doborât un alt record, fiind declarată cea mai înaltă persoană adolescentă din lume.

De când a devenit o persoană cunoscută publicului larg, turcoaia de 24 de ani și-a dedicat timpul folosind platformele sociale pentru a susține alte persoane diagnosticate cu aceeași boală rară de care suferă ea.

„Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, aşa că acceptă-te aşa cum eşti, fii conştient de propriul potenţial şi fă tot ce poţi”, a declarat Rumeysa Gelgi, cea mai înaltă persoană din lume.

Cum a trecut Rumeysa peste răutățile care s-au spus pe baza sindromului de care suferă

Deși este o persoană specială, Rumeysa a mărturisit că s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu gurile rele care au criticat-o și au batjocorit-o pe seama afecțiunii sale. Pentru că nu și-a pierdut simțul umorului, turcoaica a declarat ironic că de la înălțimea sa lumea se vede mai frumoasă, făcând haz de necaz.

„Îmi place să fiu diferită de toți ceilalți. Este interesant și mă face să mă simt specială. De asemenea, îmi oferă acces ușor la locuri înalte și nici să mă uit de sus la oameni nu este un lucru rău”, a spus femeia.

Reprezentanții de la Guiness World Records s-au declarat mândri de a-i înmâna un nou premiu tinerei Rumeysa Gelgi pentru dorobârea recordului din adolescență.

„Este o onoare să îi urăm din nou bun venit Rumeysei în Cartea Recordurilor. Spiritul ei neîmblânzit şi mândria de a se face remarcată în mulţime reprezintă o inspiraţie”, a declarat Craig Glenday, redactor-şef la Guinness World Records.