Cea mai frumoasă nuntă din istorie. Au trecut 39 de ani de la ceremonia Prințesei Diana

Cea mai frumoasă nuntă din istorie. Au trecut 39 de ani de la ceremonia Prințesei Diana
39 de ani de la nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles

Au trecut 39 de ani de la nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles. Cum a descurs evenimentul care a intrat în istorie datorită ceremoniei spectaculoase?

39 de ani de la nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles

Prințesa inimilor nu va fi uitată niciodată, o arată oamenii pentru care bunătatea ei va fi mereu un exemplu și care-și amintesc la fiecare ocazie de aceasta. Tânăra avea doar 20 de ani, își dorea să devină balerină și deținea încă de pe atunci o căldură care înduioșa pe oricine. Aceasta s-a căsătorit pe data de 29 iulie 1981 cu Prințul Charles, în Catedrala St. Paul, după ce s-au logodit pe 24 februarie 1981, la Palatul Buckingham.

39 de ani de la nunta Prințesei Diana
39 de ani de la nunta Prințesei Diana

Moștenitorul tronului îi oferise atunci un inel cu o piatră mare cât o nucă în valoare de 30.000 de lire sterline, care avea 14 diamante ce înconjurau un safir. Din balerină a devenit rapit Prințesa de Wales în cadrul unei ceremonii care a fost numită „nunta de basm” și a fost urmărită la acea vreme de 750 de milioane de oameni. ‘Este foarte drăgălașă, dar e un copil! Arată ca o elevă încă, nu arată ca o femeie măritată!’, ar fi spus Camila unor prieteni, înainte de ceremonie.

„Rochia a întruchipat fantezia ei de prințesă”

Senzația vremii de atunci a fost că nu a spus că „se va supune” din fraza: ‘să te iubesc, să te prețuiesc și să mă supun, până când moartea ne va despărți’., rămânând în istorie și pentru acest detaliu. Diana a purtat o rochie în valoare de 9.000 de lire sterline cu o trenă lungă de 8 metri și cu cele mai frumoase broderii. Pe data de 5 noiembrie 1981, Casa Regală a Marii Britanii anunța oficial prima sarcină a Prințesei, iar pe 21 iunie 1982 tânăra dădea naștere primului ei fiu, William. Al doilea băiat s-a născut după doi ani, în 15 septembrie 1984.

„Rochia a întruchipat fantezia ei de prințesă. A fost insistentă cu privire la mânecile bufante, trena de aproape 8 metri, talia strânsă și broderia din dantelă vintage cu perle și paiete’, a spus biograful Tina Brown

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI