Traseul din Cheile Bicazului prezintă cea mai frumoasă, dar periculoasă şosea din România. Deși este o minunăție a naturii, aceste chei numărându-se printre atracțiile de top din țara noastră, pe alocuri stâncile sunt atât de apropiate încât ai impresia că se ating. Cheile Bicazului pornesc din zona în care se află Lacul Roșu și se întind pe șase kilometri. Șoferii trebuie să fie foarte atenți când conduc în această regiune.
Cea mai periculoasă șosea din România. Zona de la Cheile Bicazului este inconfundabil de frumoasă. O mulțime de turiști vizitează acest punct turistic, care se întinde pe aproximativ șase kilometri. Cheile Bicazului prezintă trei porțiuni principale: Pridvorul Iadului, Poarta Iadului și Gâtul Iadului.
În cazul unor zone din cadrul acestor porțiuni, șoferii trebuie să treacă cu mașina direct pe sub munte. Acesta este și unul dintre motivele pentru care șoseaua de la Cheile Bicazului este considerată a fi cea mai periculoasă din țara noastră. Numele porțiunilor amintite mai sus sunt foarte sugestive. Șoferii pot să fie foarte nesiguri pe ei când traversează această zonă.
Unele regiuni ale traseului lung sunt, de asemenea, pline de serpentine și prezintă pante accentuate. Dacă nu sunt atenți, șoferii riscă să își spargă unele elemente ale mașinii, precum furtunul de la instalația de răcire a autoturismului.
Versanții înalți și numeroasele curbe pot să le dea șoferilor cărora le este rău de mașină senzația de amețeală. Astfel, se recomandă ca autoturismul să fie condus de o persoană care nu are probleme din acest punct de vedere.
Traseul prin chei este semnalizat de către autoritățile rutiere prin indicatoare de curbe deosebit de periculoase. Acestea sunt montate în curbe care au raze mai mici de 100 de metri. Pe traseul de la Cheile Bicazului, șoferul trebuie să circule cu o viteză maximă de circa 30 de kilometri pe oră, pentru a nu își pune siguranța în pericol.
Bineînțeles, toate manevrele precum depășirea, oprirea, staționarea, mersul înapoi și/sau întoarcerea sunt interzise aici. Nu se recomandă ca în această zonă să conducă șoferii neexperimentați. Chiar și în cazul șoferilor care cunosc bine zona, scârțâitul roților încă induce teama printre turiști.
Desigur, locul pitoresc care leagă Transilvania de Moldova poate să fie admirat și din mașină. Însă în zone mai puțin periculoase ale traseului, turiștii se pot opri la diverse chioşcuri pentru a se bucura de aerul curat de munte și de frumusețea stâncilor înghesuite.