Cea mai delicioasă salată de vară. Rețetă de salată de ardei copți cu usturoi
Dacă ai poftă să mănânci o salată delicioasă de vară, îți propunem să încerci o rețetă inedită. Ai nevoie doar de ardei și usturoi. Este potrivită pentru orice friptură sau garnitură și foarte ușor de făcut.
Beneficiile ardeilor capia
Pe lângă faptul că se curăță foarte ușor, ardeii capia au și o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului, după cum urmează:
- stimulează digestia, reglează tranzitul intestinal, reduc riscul de diverticulită, de hemoroizi, de pietre la rinichi și ameliorează simptomele sindromului de colon iritabil;
- conțin 30 de antioxidanți diferiți, care ombat efectul radicalilor liberi asupra organismului, precum și stresul oxidativ;
- au o cantitate mare de vitamina B, cu un rol esențial in producerea hemoglobinei, care ajută la oxidarea organismului. Mai mult, ardeii capia pot preveni anemia;
- au un conținut ridicat de cupru, care are un puternic rol inflamator, natural și eficient;
- conțin cantități însemnate de vitamina K, cu rol în creșterea nivelului unei proteine esentiale pentru menținerea sănătății osoase, reducând riscul de osteoporoză.
Salată de ardei copți cu usturoi
Dacă te-am convins să mănânci ardei capia, atunci îți propunem o rețetă gustoasă de salată de vară.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 8-10 ardei capia, roșii;
- 5-6 căței de usturoi;
- 2-3 linguri ulei;
- 1-2 linguri oțet de mere;
- 1-2 linguri suc de la redeiul copt;
- sare și piper;
- verdeață, opțional.
Mod de preparare: Începeți prin a coace ardeii, de preferat pe grătar ori pe flacără, pentru a nu se deshidrata prea tare. După ce s-au răcit, îi puteți curăța.
Pentru dressing veți avea nevoie de 2-3 căței de usturoi, un praf de sare și puțin ulei. Pisați usturoiul, adăugați sarea și uleiul și amestecați până obțineți o pastă omogenă.
Adăugați oțetul și diluați amestecul cu zeama de la ardeii copți, care este dulce și nu va mai fi nevoie de zahăr, pentru a echilibra gustul dressingului. Adăugați ardeii în sosul obținut și adăugați peste ei restul de usturoi tocat rondele, sau în bucăți mici.