Cea mai delicioasă prăjitură cu caise. Rețeta este simplă

de: Năstase Mirabela
16 07. 2020

Că tot este sezonul lor, o prăjitură cu caise este numi bună de încercat în această perioadă. Rețeta este una dintre cele mai simple și mai gustoase. Așadar, delectacți-vă cu o porție de prăjitură cu caise.

Ingrediente prăjitură cu caise

  • 500 g caise
  • 200 g zahăr
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 200 g unt
  • 5 ouă
  •  1/2 pliculeț praf de copt
  • 250 g faină

Mod de preparare prăjitură cu caise

Mai întâi se amesteca untul cu zahărul si zahărul vanilat. Se adaugă apoi galbenușurile si se amestecă bine. Se pun apoi făina și praful de copt, iar apoi se adaugă albușurile bătute spumă în prealabil. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei, se pun caisele tăiate în două și se coace timp de 30 de minute. Se lasă apoi să să se răcească în tavă, se taie și se aduce la masă presărată cu zahărul pudră.

Beneficiile consumului de caise

Caisele sunt parte din categoria fructelor care sunt foarte bogate atât în vitamine, cât și în minerale. Acestea conțin următoarele vitamine: provitamina A, vitamina C, vitamina E dar si B3, B5, B6 si B9, însă și minerale precum fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, și beta caroten și taninuri.

De menționat este faptul că două caise pe zi ne asigură 50% din doza zilnică recomandată de caroten, fiind ideale în aceasta perioadă de expunere la soare. Totodată, caisele favorizează și obținerea unui bronz frumos.

De asemenea, consumul de caise ajută și la reglarea hipertensiunii arteriale și chiar contribuie la prevenția problemele cardiovasculare și degenerative, protejând vederea, pielea, părul, dinți și oasele.

Caisele se pot consuma fie crude, fie confiate, dar le putem adăuga în mâncăruri sărate, în dulciuri sau în smoothie-uri preparate cu ajutorul blenderului. Cu toate acestea, nu uitați că fructele, deși energizează organismul, sunt pline de fructoză. Iar fructoza îngrașă, indiferent că le consumăm în stare solidă, în mâncăruri sau în sucuri. Din acest motiv, mare atenție la cantități.