Cea mai celebră patiserie din București, amendată de ANPC. Au închis-o pe loc când au văzut ce secrete murdare ascunde

Cea mai celebră patiserie din București, amendată de ANPC. Au închis-o pe loc când au văzut ce secrete murdare ascunde
Nereguli grave gasite de ANPC la cea mai celebra patiserie

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a controlat mai multe magazine dintr-un mare mall din București, unde a găsit o serie de nereguli grave. Comisarii ANPC au întreprins o acțiune de verificare a modului în care sunt respectate drepturile consumatorilor de către operatorii economici din centrul comercial Promenada, situat în Sectorul 1 al Capitalei. Cea mai celebră patiserie din România a fost amendată și închisă temporar. Inspectorii și-au pus mâinile în cap când au văzut mizeria din interior.

Șocant ce a găsit ANPC în mall Promenada

Sub coordonarea vicepreședintelui Mihai Culeafă, ANPC a verificat comercianții de produse alimentare și nealimentare, precum și prestatorii de servicii care activează în centrul comercial bucureștean Promenada. În total, au fost controlați 46 de operatori economici. În urma neregulilor constatate de CRPC București-Ilfov, s-au aplicat amenzi uriașe, de peste 200.000 lei. De asemenea, mai multe magazine au fost închise temporar. Printre acestea se numără și Patiseria Paul.

Patiseria Paul, amendată și închisă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a amendat cu 20.000 de lei celebra patiserie din mall Promenada și a dispus oprirea temporară a localului. Mihai Culeafă s-a declarat șocat de mizeria descoperită aici (Vezi FOTO în GALERIE).

„Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa de igienă. Dacă la dimensiunea acestui operator economic așteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice”, a spus vicepreședintele ANPC.

Nereguli grave descoperite în magazinele alimentare

Comisarii au sancționat operatorul economic din centrul comercial Promenada cu amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei și au oprit definitiv de la  comercializare anumite produse alimentare neconforme. De asemenea, au închis temporar patiseria până la remedierea deficiențelo. Abaterile se referă la utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu grad mare de uzură, rugină și acumulări de lichide, precum și grătare de expunere neigienizate corespunzător, prezentând pericolul contaminării produselor expuse.

„Din punct de vedere profesional, sunt poate unul dintre cei mai tineri comisari. Astăzi, stăpânesc multe dintre abilităţile colegilor mei cu atribuţii de control. Le sunt alături pentru a mă asigura că sunt toţi la adăpost de ceea ce ar putea reprezenta tentativa unora de a-i face „să închidă ochii”. Noile staţii de emisie-recepţie arată operatorilor economici că degeaba „sună un prieten”. Este momentul să se înţeleagă că mai bine pui mâna pe burete, pe mop, pe lege, decât să pui mâna pe telefon. Mă recalific profesional în comisar, pentru că îmi place ceea ce fac şi îmi place ce pot face pentru alţii”, a explicat Mihai Culeafă.

Val de amenzi pentru operatorii economici

Comercianții din celebrul mall bucureștean au fost amendați de ANPC și pentru inadvertenţe între preţul de la raft al produselor/serviciilor şi cel de la casa de marcat sau pentru comercializarea unor alimente posibil contrafacute care poartă numele unor branduri cunoscute.