Cea mai bună veste de la începutul pandemiei. Când este gata vaccinul anti-covid
Asta-i cea mai bună veste pe care o primim de la începutul pandemiei. A fost anunţată data la care va fi gata vaccinul anti-covid.
Când va fi gata vaccinul pentru coronavirus
Compania Pfizer a făcut anunţul atât de mult aşteptat de oamenii din întreaga lume. Conform oficialilor, vaccinul anti-covid va fi gata până la finalul anului 2020 iar eficienţa sa este de peste 90% în prevenirea SARS-COV-2. Aceasta este o victorie incredibilă după aproape un an de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Pfizer şi BioNTech, partenerul german, sunt primele companii farmaceutice care prezintă date de succes după testarea pe scară largă a unei astfel de injecţii.
“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19. Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, conform Dailymail.co.uk.
Mai mult, vor cere autorizarea de urgenţă în Statele Unite ale Americii chiar luna aceasta. Printre ţările care aşteaptă dozele se numără Marea Britanie, peste 10 milioane de vaccinuri urmând să fie trimise către Regatul Unit.
Cea de-a treia fază a testelor clinice, adică testarea siguranţei la scară largă, a fost făcută pe 43.538 de persoane. Pacienţii au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo, 90% dintre participanți fiind protejați de virus în 28 de zile de la injecție.
Contract de aproape două miliarde de dolari cu SUA
Pfizer și BioNTech au un contract de 1,95 miliarde de dolari cu guvernul SUA pentru livrarea a 100 de milioane de doze începând din acest an. Pe lângă acordurile cu SUA, UE şi Marea Britanie, există înțelegeri cu Japonia şi Canada. De asemenea, gigantul farmaceutic american a spus că estimează că va produce până la 1,3 miliarde de doze de vaccin în 2021.
”Datele privind eficacitatea sunt cu adevărat impresionante”, a spus William Schaffner, expert în boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt.
În ceea ce priveşte Comisia Europeană, aceasta a obţinut, la începutul lunii septembrie, 200 de milioane de doze cu opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane de doze dacă vaccinul se va dovedi sigur şi eficient.
Pandemia de coronavirus a afectat până astăzi, 9 noiembrie 2020, aproape 51 de milioane de persoane, dintre care 1.264.161 au murit. Pe primele locuri la numărul de infectări cu SARS-COV-2 se află SUA (10.295.890 de persoane infectate), India (8.559.135) şi Brazilia (5.664.115).