Cea mai bună tartă cu iaurt. Ai nevoie de doar 4 ingrediente: în câteva minute e gata
O tartă este perfectă în special în sezonul de vară. Pare un desert extrem de simplu și care nu spune prea multe, dar e un real deliciu și poate fi foarte răcoritor și de mare succes în rândul oaspeților tăi. Cum să-ți iasă perfectă?
Rețetă pentru tartă cu iaurt
Sezonul cald elimină din start câteva din deserturile pe care le alegeam cu ochii închiși toamna sau primăvară. Unele sunt grețoase, altele sunt prea grele pe căldura care ne paște. Unul din preparatele pe care le poate face aproape oricine și care este extrem de răcoritor pentru perioada în care ne aflăm este tarta cu iaurt.
Este simplă, nu ai nevoie de multe ingrediente, nu necesită timp mult de preparare și va fi cu siguranță lăudată de invitații tăi. Un plus de culoare și unul din ingredientele secrete constă în crema pe care o folosești în interior. De asemenea, modul în care decorezi desertul îi aduce o notă și mai interesantă de prospețime, mai cu seamă dacă algei una din multele fructe de sezon.
Cum trebuie să o prepari?
Mod de preparare: amestecă ingredientele uscate cu untul foarte rece și apasă de mai multe ori în acestea până formezi o compoziție sfărămicioasă. Adăugă ulterior ouăle unul câte unul și începe să le legi prin frământare ușoară.
Pune bila de aluat la frigider și las-o să se odihnească acolo preț de jumătate de oră. Unge în timpul ăsta tava aleasă cu unt și pregătește o foaie de copt pe care să o pui mai apoi înauntru pentru a nu se umfla.
Așează fasole sau orez peste aceasta ca aluatul să nu-și schimbe forma și coace-o 15 minute la 180 de grade Celsius. Crema fă-o din iaurt, cremă de brânză, zeamă de lămâie și miere. Ai grijă să nu ai cocoloașe!
Lasă aluatul să se răcească după ce îl scoți din cuptor și pune ușor crema albă și fină pe care ai făcut-o. Deasupra poți să pui fructe de sezon de care dorești, dar recomandat este să pui fructe de pădure sau să menții totul simplu și să o decorezi cu câteva feliuțe de lime sau mentă ori chiar amândouă. Unii preferă să o facă și cu ciocolată, dar majoritatea aleg să o consume cu fructe.
- Ingrediente:
170 g faina
50 g zahar pudra
80 g unt
1 ou mic
125 g crema de branza (eu am folosit Philadelphia)
250 g iaurt cremos (>5%)
2-3 linguri miere
2 linguri zeama de lamaie
o cana de afine de cultura