Cea mai bună supă de fasole din lume. Rețeta secretă a unui bucătar celebru

de: Năstase Mirabela
21 08. 2020

V-ați întrebaat vreodată ce gătesc bucătarii Michelin în propria lor casă? Acum că au petrecut mai mult timp acasă, câțiva dintre ei și-au dezvăluit preparatele preferate de pregătit în propria bucătărie, notează Business Insider.

Cum se prepară mai bună supă de fasole din lume

De altfel, proprietarul și bucatarul restaurantului Michelin Bresca preferă un mic-dejun rapid și consistent.

“Cat de des pot, îmi place să gătesc omlete, din simplul motiv ca ador oăle,” a precizat el. “O omletă franceză clasică și adevarată e foarte simplă, ai nevoie doar de ouă și unt bun.”

Suzette Gresham preferă risotto

Una dintre preparatele preferate ale lui Graham din timpul carantinei a fost risotto cu ceapă verde, ciuperci și branză robiola. Conform bucătarului renumit, cheia unui risotto bun e “alegerea a trei arome principale”.

“Nu trebuie sa iti fie frica sa ai un preparat simplu si sa lasi ingredientele sa vorbeasca,” a precizat ea. “Și adaugă cantități mici de unt și branză – daca e nevoie – după ce o termini.”

Lauren DeSteno preferă supa de fasole

DeSteno, bucătarul executiv al grupului Altamarea, preferă să găteasca supă de fasole. Pentru această rețeta sunt necesare boabe de fasole uscate, supa de pui, “cârnați delicioși” și “multe andive”, conform lui DeSteno. Și românii prepară fasole, ciorbă, iar ingredientele sunt: fasole boabe, carnați afumați, slanină, morcovi, ardei gras, ulei, ceapă, bulion, suc de roșii, sare, piper, cimbru, pătrunjel, oțet pentru acrit. Ca și mod de preparare, se pune fasolea în apă rece la fiert, lăsăm 10-15 minute, se scurge apa și se completează înapoi cu apă fierbinte, se mai afce o dată la fel, fără să scurgem apa. Când fasolea e pe jumătate fiartă, se adaugă ceapa, morcovul și ardeiul tăiate cubulețe și cârnații tăiați felii. Slănina se călește separat se adaugă așa. Când legumele sunt fierte, se adaugă bulionul și sucul de roșii. Sare, piper, cimbru și încă zece minute la fiert.