Cea mai bună rețetă pentru salată de vinete. Secretul bucătarilor
Vara avem nevoie de mâncare ușoară, deoarece hrana foarte consistentă nu face casă bună cu canicula de-afară, așa că azi vă prezentăm o rețetă foarte ușor de făcută de salată de vinete. Salata de vinete este preferata copiilor, dar vă puteți servi și musafirii și nu vă veți face de râs.
Cea mai gustoasă rețetă de salată de vinete
Reţeta este simplă însă, dacă sunt ignoraţi unii paşi, în loc de un preparat apetisant se obţine o mâncare grea la stomac. Așadar, află cum să faci cea mai bună salată de vinete, pentru a face o surpriză familiei tale.
Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei şi vinete. Apoi, pentru a condimenta şi aromatiză salată, foloseşte sare fină, ceapă şi chiar zeamă de lămâie sau maioneză.
Secretul este folosirea la tocarea vinetelor un bătător de lemn
Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădina, cu atât mai bine, deoarece vor capta și mirosul de afumătură de la cărbunii încinși.
Pentru a evita gustul amărui al vinetelor, care distruge întreg preparatul, este important să le laşi la scurs suficient timp. După coacere, vinetele se lasă la scurs cel puţin două ore.
Foloseşte un bătător din lemn, special pentru vinete. O altă varianta, pentru cei care nu vor să zdrobească manual vinetele, se poate folosi un mixer. Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită. Este recomandat că această să fie mai degrabă fină. Un aspect zgrumturos înseamnă şi o textura neplăcută, cu fibre şi sâmburi.