Cea mai bună rețetă de suc de roșii. Rețeta este foarte simplă
Pentru că suntem în ultima lună de vară, ne gândim deja la conservele pentru toamnă. Una dintre cele mai apreciate este rețeta de suc de roșii, bun de băut atât ca băutură răcoritoare, cât și folosit în mâncare.
Mod de preparare suc de roșii
Se începe, bineînțeles, cu cel mai important proces, și anume, culesul de roșii. Dacă doriți ca sucul să fie cât mai dulce și aromat, trebuie să mai țineți roșiile în lăzi sau în găleți pentru 1-2 zile, pentru a se coace pasiv. Însă mare grijă ca ele să nu se strice.
Apoi, roșiile frumoase se spală bine. Dacă ele sunt mici, le puteți lăsa așa întregi. În cazul în care aveți roșii medii sau mai mari, le tăiați jumătăți sau sferturi, pentru a încăpea în gura storcătorului de roșii. Cotorul este aruncat de storcător la resturi, cu tot cu coaja și semințele. Se începe procesul, în funcție de specificațiile fiecărui storcător de roșii, însă cel mai important lucru este să scoateți resturile care sunt cât mai uscate, fără pulpa prețioasă.
Din partea opusă însă, direct în cratița mare, curge sucul de roșii curat, fără semințe și coajă. Trebuie apoi să pregătiți borcanele sau sticlele. Acestea se spală și se usucă bine, cel mai bine ar fi să le sterilizați în cuptor timp de 30 de minute, la 100 de grade.
Cratița de suc se pune apoi pe aragaz și se lasă până începe să fiarbă, amestecând periodic în ea. Nu trebuie să o umpleți prea mult, sucul va face spumă la fiert și a sări pe aragaz. Când sucul începe să fiarbă, lăsați cinci minute așa. Borcanele spălate și uscate se pun pe un prosop sau pe o farfurie. Cu un polonic, turnați apoi sucul fierbinte în borcane. Se toarnă sucul până la gură la maxim, a nu se lăsa spațiu în borcan, apoi închideți cu capace ermetice. Întoarceți apoi borcanele cu fundul în sus și le lăsați să se răcească. După ce se răcește sucul, puteți depozita în cămară sau în beci.