Cea mai bună rețetă de salată orientală de post. Care este secretul pentru un gust delicios

de: Ana Chivu
13 04. 2020

Încă puțin și postul cel mai aprig se termină! Dacă rețele de post s-au terminat, atunci modul de preparare pentru salată orientală de dulce este exact ce îți trebuie. Care este secretul pentru un gust delicios și special?

Cea mai bună rețetă pentru salata orientală de post

Salata orientală este una dintre cele mai simple lucruri de gătit. Dacă fierbi bine legumele de care ai nevoie și le tai așa cum îți dorești, nu e nevoie de mai mult. Pentru a schimba rețeta și a o face de post, trebuie să renunți la ouă. Este gustoasă, ieftină și extrem de rapid de preparat. Rețetele diferă în funcție de bucătăria fiecăruia. Unii adaugă ardei murați, unii ton sau porumb, alții sos de iaurt, dar cu toate astea toate au la bază cartoful fiert, ceapa și măslinele.

Aceste trei ingrediente nu trebuie să lipsească. Pare că de fiecare dată arată altfel, pentru că fiecare gospodină mai adaugă sau scoate ceva din compoziția ei în funcție de ce poftește sau are în casă. Cu toate astea, rămâne o mâncare foarte colorată. Salata de post are un dressing mai special pentru a avea un gust mai bun. În puțină apă se amestecă puțin oțet și zahăr. Uleiul se pune la final!

Salată orientală de post. Iiată cea mai simplă și delicioasă rețetă!

De ce ai nevoie?

INGREDIENTE:
(pentru 3 portii)

  • 750-800 g cartofi
  • 1 ceapa mica rosie sau 1/2 ceapa rosie medie
  • 70 g masline fara samburi
  • 1-2 castraveti mici murati
  • 1/2 ardei gras rosu mic/ardei kapia
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper

Dressing:

  • 80 ml apa calda
  • 4 lingurite otet
  • 2 lingurite zahar
  • 50 ml ulei de masline

MOD DE PREPARARE
Se fierb cartofii, se scot din coajă și se lasă la răcit în jur de 20 de minute. Se taie castraveții murați și ardeiul în fâșii mai mari și groase, iar apoi se pun peste cartofi într-un bol mare, ulterior adăugăm ceapa și asezonăm cu sare și piper. Pregătim dressing-ul și îl punem peste cartofi și restul ingredintelor, iar apoi amestecăm bine. Trebuie neapărat ca salata să fie lăsată la odihnit 30 de minute, moment în care toate gusturile se pătrund.