Cea mai bună înghețată de pepene roșu. Rețetă desert răcoritor pentru vară
Înghețata, deliciu culinar clasat printre favoritele deserturi în întreaga lume, este elementul special al verii, alături de pepene. Combinarea sucului său cu ingredientele necesare preparării desertului rece rezultă o savurosoasă rețetă.
Rețetă înghețată de pepene roșu
Ingrediente:
- 3 1/2 cesti pepene, fara seminte
- 5 1/2 linguri zahar,divizat
- 1 lingura suc de lamâie
- 1/2 ceasca lapte de cocos
- 6 kiwi
- 1 lingura chips-uri de ciocolata
Amestecă într-un blender pepenele cu cele 2 linguri de zahăr și sucul de lămâie până când obții o spumă. Adaugă compoziția în formele de înghețată și introdu în ele și bețisoarele. Lasă compoziția la congelator timp de 3 ore. După ce au trecut cele trei ore, amestecă și laptele de cocos cu o jumătate de lingură de zahăr până când acesta se dizolvă și lasă totul la frigider timp de 30 de minute. Dacă se îngroașă prea mult, adaugă încă 1-2 linguri de apă rece. Toarnă din compoziție în formele de înghețată, apoi pune aproximativ 2 linguri de lapte de cocos într-un strat uniform peste fiecare înghețată.
Pune înapoi la congelator, fără să acoperi recipientul, preț de cel puțin 45 de minute. Între timp, poți curăța fructele de Kiwi și mixează-le într-un blender împreună cu două linguri de zahăr. Toarnă printr-o sită fină compoziția pentru a îndepărta semințele și lasă la rece timp de jumătate de ceas. Pune câte o lingură din amestec peste fiecare înghețată, apoi mai lasă la congelator 2-3 ore. Pentru a putea scoate intactă înghețata, trece-o pe sub jet de apă caldă câteva secunde.
Cum se mănâncă înghețata
- în bol – se mănâncă cu lingurița
- în farfurie – se mănâncă cu furculița
- alături de o prăjitură – se mănâncă cu lingura și furculița. Mai exact, se fixează prăjitura cu furculița, iar cu lingurița se taie și se aduce spre gură bucata
- înghețata la cornet – pentru a consuma astfel înghețata nu este nevoie de tacâmuri, dar dacă cineva dorește să guste, ar fi politicos să folosească o linguriță.