Ce vrea PSD să facă acum cu alocațiile copiilor. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Ce vrea PSD să facă acum cu alocațiile copiilor. Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Marcel Cioalacu: "PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii"

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune un proiect de lege în Parlament pentru modificarea Legii bugetului, astfel încât alocațiile copiilor să fie dublate. Președintele interimar al PSD a amintit că și PNL a făcut la fel la dezbaterile pe buget care au avut loc anul trecut, deci nu crede că Guvernul condus de Ludovic Orban ar avea motiv să se opună.

Marcel Ciolacu: „PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii”

„Chiar dacă Guvernul nu va trimite legea în Parlament și va prefera varianta asumării, asta nu înseamnă că PSD nu poate veni cu o lege de amendare a Legii bugetului. Deja am hotărât să venim cu o lege prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici”, a declarat Marcel Ciolacu.


Președintele interimar al PSD a fost întrebat dacă bugetul va putea suporta o eventuală majorare a alocațiilor și a răspuns că „ce suportă bugetul României e atributul Guvernului.”

În luna februarie, plenul reunit al Parlamentului a votat un amendament al PNL la legea bugetului de stat care prevede majorarea alocațiilor copiilor. În urma acestei decizii, alocațiile copiilor până în 2 ani s-au majorat de la 200 la 300 de lei, în timp ce alocațiile copiilor între 2 și 18 ani au crescut de la 84 de lei la 150 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI