Ce verdețuri trebuie să ții neapărat în congelator pe timpul iernii. Truc genial de la gospodinele adevărate

de: Dana Cazacu
01 11. 2021

Mâncarea de sezon este ușoară primăvara și vara, dar se poate dovedi a fi o provocare atunci când se instalează vremea rece. Când de obicei nu cresc în zonele cu climă mai rece, găsirea legumelor și fructelor cultivate la nivel local care să vă hrănească pe timpul iernii poate fi de-a dreptul provocator. Iată ce verdețuri trebuie să ții neapărat în congelator pe timpul iernii.

Verdețuri la congelator pentru iarnă

Suntem aici cu câteva vești bune: nu fiecare masă până în aprilie trebuie să se învârtă în jurul cartofilor și cepei. Cu un pic de planificare și creativitate, este posibil să vă rezolvați fructele și legumele proaspete toată iarna.

Citiți în continuare pentru a afla despre alimentele neașteptate, bogate în vitamine și în vreme rece, pe care ar trebui să le aprovizionați chiar înainte de iarnă.

Ce verdețuri nu trebuie să ne lipsească din congelator iarna

Printre verdețurile care trebuie ținute la congelator pe timpul iernii se numără: pătrunjelul, mărarul și leușteanul. Pătrunjelul, mărarul și leușteanul sunt nelipsite din orice grădină. Rezistă foarte bine la acest tip climatic, temperat continental. Acestea pot fi crescute și în ghivece.

Dacă nu folosiți zilnic foarte mult pătrunjel, mărar sau leuștean în fiecare rețetă, aveți nevoie de o modalitate de păstrare a acestora pentru o perioadă mai lungă de timp decât pur și simplu  prin refrigerare.

Pentru a maximiza retenția de aromă, este important să pregătiți corect aceste plante proaspete pentru a fi congelate. Odată ce frunzele de verdețuri sunt cât se poate de maturate, le puteți congela întregi, sau le puteți tăia sau tăia la dimensiunea dorită.

Verdețuri congelate pentru iarnă

Iată cum să congelați verdețurile, pentru a le folosi pe tot parcursul anului. Urmați pașii de mai jos pentru a vă îngheța în siguranță verdețurile cu frunze:

  • Selectați verdețurile tinere, fragede, cu o culoare frumoasă și fără pete, evitați orice ciorchini cu tulpini galbene sau veștejite.
  • Îndepărtați pământul clătind de mai multe ori sub jet de apă curentă rece.
  • Lăsați să se scurgă foarte bine verdețurile.
  • Tăiați sau rupeți frunzele mari după dorință.
  • Frunzele mici pot fi înghețate întregi.
  • Pregătiți pachețele cu verdețuri în cantități mici și dacă aveți nevoie de mai multă odată, puteți decongela mai multe pachețele. Așezați-le liber într-o pungă sau într-un recipient etanș.
  • O altă opțiune este de a crea un bloc solid prin rostogolirea frunzelor întregi care poate fi apoi tăiat, înghețat, cu un cuțit ascuțit atunci când aveți nevoie.
  • După ambalare se etichetează și se dă la congelator.
  •  Se pot păstra la congelator timp de 8 până la 12 luni.