Ce urmează după ciclonul mediteranean care lovește România? Vremea o ia razna complet, când vine vara

de: Stan Nicu
16 05. 2023

Zilele acestea țara noastră este sub stăpânirea unui ciclon din Mediterana, aducător de ploi abundente. Experții Administrației Naționale de Meteorologie au informat ce urmează după ciclonul mediteranean care lovește România. Vremea o ia razna complet, când vine vara.

ANM a anunțat ce urmează după ciclonul mediteranean care lovește România în aceste zile. Vremea o ia din nou razna

Un ciclon mediteranean lovește România în zilele următoare, fenomen ce va aduce cu sine ploi consistente.

Meteorologii ANM anunță că vremea se va schimbă radical, fiind așteptată chiar grindină, însă și temperaturi de până la 27 de grade Celsius.

Cicolunul mediteranean aduce în România și un val de ar cald

La început, ciclonul aduce în țra noastră o masă de aer cald ce se extinde în tot teritoriul până la mijlocul săptămânii.

„Vor fi variații termice de la o zi la cealaltă, dar temperaturile se vor menține în normalul perioadei, cu maxime de la 17-18 grade, în zona litoralului și în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 23-25 de grade, în sud și vest. Din această după-amiază se vor manifesta fenomene precum precipitații abundente, pe alocuri însoțite chiar de grindină, în zona de vest a țării, iar pe fondul acestor fenomene se va observa apoi o scădere a temperaturilor”, a transmis Florinela Georgescu, director în cadrul Agenției Naționale de Meteorologie, potrivit realitatea.net.

Vremea va fi capricioasă în următoarele două săptămâni în România

De asemenea, conform prognozei meteo pe 2 săptămâni, vremea va fi caracterizată, în deosebi, de oscilații termice de la o zi la alta, precum și de fenomene meteo precum ploi și intensificări ale vântului.

Ciclonul va afecta jumătatea de vest a teritoriului, venind dinspre Marea Mediterană.

Cerul va fi mai mult noros în următoarele zile în țara noastră

Conform meteorologilor ANM, asta înseamnă că în zilele următoare va ploua, iar vremea va fi instabilă. Astfel, cerul va fi acoperit de nori aproape în permanență, însă vor exista și câteva raze de soare.

Chiar și în acest context, temperaturile vor rămâne la valori normale pentru perioada calendaristică, cele mai scăzute urmând a se înregistra pe litoral și în Transilvania.

Vremea rămne instabilă, dar se va încălzi

Termometrele vor indica temperaturi de la 17-18 Celsius și vor ajunge la maxime de 27 de grade Celsius.

Nu în ultimul rând, meteorologii ANM estimează pentru următoarele două săptămâni, între 15 și 28 mai, o vreme instabilă, cu valori termice în creştere la nivelul întregii ţări şi un excedent de precipitaţii pe arii destul de extinse.