Celebrele sarmale nu lipsesc niciodată de pe mesele de sărbători. Nu este deloc dificil să gătești acest fel de mâncare, atât timp cât ții cont de anumite indicații care să îți ușureze munca. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să pui neapărat deasupra sarmalelor când le fierbi. Doar așa vor ieși fragede și vor avea un gust savuros.
Sarmalele se numără printre principalele feluri de mâncare gătite în perioada sărbătorilor de iarnă. În funcție de regiune, aspectul acestora diferă. În Moldova, sarmalele se învelesc în forme mici. În Oltenia, gospodinele le fac mari. În Transilvania, se prepară în stil mediu. Oricum ar fi, gătite corect, sarmalele sunt gustoase!
În articolul de astăzi îți vom explica ce truc trebuie să aplici pentru ca sarmalele din oala de lut să iasă fragede și gustoase. Dacă ții cont de acest aspect, rezultatul final va fi mai mult decât mulțumitor. Niciuna dintre sarmalele tale nu va fi crudă. Vezi cum se fierb sarmalele corect, de fapt.
După ce așezi sarmalele, în formă circulară, în vasul de gătit, pune deasupra lor un strat generos de varză tocată. Poți să pui și nervurile, atât timp cât le secționezi în bucățele mici. Toarnă, apoi, lichidul preparat deasupra mâncării. Înainte de a da sarmalele la cuptor, acoperă gura vasului de lut cu o farfurie.
Așa, toate sarmalele vor rămâne la fund, acoperite cu lichid. Vor fierbe impecabil! Nu va trebui să-ți mai faci niciun fel de grijă în acest sens. În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti cele mai bune sarmale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
De obicei, sarmalele trebuie lăsate la cuptor pentru aproximativ 2-3 ore. Trebuie verificat, periodic, lichidul din oala de lut. Când acesta scade, se completează.