Ce trebuie să faci săptămânal cu trandafirii din grădină pentru a sta înfloriţi până toamna târziu. Vei fi invidiat de vecini pentru aşa flori frumoase

de: Ioana Bucur
10 05. 2024

Dacă vrei să te poți mândri luni întregi cu o grădină spectaculoasă, trebuie să îi dedici timp și îngrijirea potrivită. Află, din rândurile de mai jos, ce se recomandă să faci săptămânal cu trandafirii pentru a-i ajuta să stea înfloriți până toamna târziu.

Florile preferate ale românilor

Când vorbim despre florile preferate ale românilor, pe primele poziții în topul preferințelor vom găsi, fără dar și poate, trandafirii. Rezistenți, parfumați cu petale intens colorate, sunt cu adevărat spectaculoși.

Ai crede că este nevoie de investiții substanțiale pentru a te putea bucura de o grădină ca desprinsă din paginile revistelor de specialitate, însă adevărul este cu totul altul. Va fi nevoie, totuși, de muncă și perseverență.

Ce trebuie să facem săptămânal cu trandafirii din grădină

Când vorbim despre trandafiri, ne dorim să ne putem bucura cât mai mult timp de ei înfloriți. Grădinarii au dezvăluit câteva secrete ce îi ajută să nu se ofilească și să reziste până în lunile de toamnă.

În primul rând, specialiștii recomandă să plantăm soiuri cu înfloriri repetate și cele ce produc mai mulți boboci în vârf.

Grădinarii spun că pentru a-i ajuta să stea înfloriți până toamna târziu, este important ca trandafirii să fie fertilizați constant. Îngrășământul trebuie aplicat în fiecare săptămână, pe întreaga perioadă de înflorire.

Te-ar putea interesa și: Cu ce să stropești trandafirii plini de afide. Amestecul care face minuni cu florile tale, e bun și la mușcate

Foto: Profimedia

Trucuri și sfaturi de la grădinari

Ca să promovăm înflorirea și să facem ca planta să își canalizeze energia pe flori, se recomandă să rupem elementele ofilite pentru a nu le împiedica pe cele noi să răsară. După curățarea florilor ofilite, trandafirii trebuie udați o dată sau de două ori pe săptămână.

Ai grijă să nu exagerezi cu udarea plantelor, umiditatea în exces poate ajunge să dăuneze rădăcinilor. În plus, promovează creșterea lăstarilor în detrimentul florilor. Tufele de trandafiri se udă la bază, fără ca apa să ajungă la bulb.

Te-ar putea interesa și: Ce resturi din bucătărie trebuie să adaugi în solul trandafirilor. Vei avea cele mai frumoase flori, vor crește armonios