Ce trebuie să faci pentru a avea cele mai frumoase crizanteme. Aşa stau înflorite toată toamna

de: Ana Chivu
06 09. 2022

Crizantemele sunt iubite de toată lumea, iar majoritatea românilor le au plantate în curtea din față. Află câteva sfaturi pentru a le păstra mereu înflorite în sezonul acesta! Toamna vine cu cele mai frumoase flori crescute în propria gospodărie. Dacă ai spațiu suficient, acestea pot fi crescute până toamna târziu, chiar și după ultimul îngheț. Află cum trebuie să procedezi pentru ca ele să arate deosebit în timpul rece!

Trucuri pentru crizanteme: cum să le ai înflorite toată toamna?

Descoperă și tu câteva sfaturi practice pentru a avea grijă de crizantemele tale. Toamna este un anotimp special pentru natura din jurul nostru care prinde o altă culoare. Gospodarii se bucură acum de roadele muncii lor. Mai exact, cei mai harnici au parte de o grădină superbă plină cu fructe, legume și flori incredibil de frumoase.

Dacă ai spațiu suficient în curtea din spate, florile pe care le pui pot să fie o opțiune ideală pentru a fi crescute și date mai apoi spre vânzare. Crizantemele rezistă chiar și după primul îngheț dacă știi cum să ai grijă de ele. La ce detalii trebuie să fii atent?

Pământul și apa: ele au nevoie de un pământ fertil astfel încât să crească înalte și frumoase. Un pământ perfect este cel care are în compoziția sa turbă cu nisip. Crizantemele au nevoie și de apă în cantități moderate. Mai exact, trebuie să respecți faptul că ele au nevoie de un substrat proaspăt, umed, dar nu prea ud pentru că riști ca ele să putrezească sau să facă dăunători.

Ce recomandă specialiștii?

Specialiștii în domeniu susțin că pentru a le păstra sănătoase și frumoase trebuie să le rupi frunzele și florile uscate. În felul acesta o să reușești să provoci înflorirea crizantemelor și să le îndemni să crească în sus într-un mod bogat. Nu uita să le uzi dimineața și seara, dar foarte puțin. Trebuie să fii atent la cât de umed este pământul lor și să vezi dacă mai au sau nu nevoie de hrană.

Este util și să le protejezi pe sezonul rece și să le acoperi cu ajutorul unei prelate, mai ales dacă îți propui să ai grijă de ele până spre iarnă. Acestea nu sunt niște flori foarte superbe, colorate, dar și foarte sensibile care au nevoie de puțină grijă dacă dorești să te bucuri de ele și după primul îngheț. Îți poți face o afacere fabuloasă cu ajutorul lor!